Hlavní obsah

Z House of Cards si Robin odskočí do Blade Runnera

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Robin Wrightová je zdánlivě méně známá herečka (hlavně v Česku), ve skutečnosti ale prožívá druhý vrchol kariéry. Hraje v jednom z nejúspěšnějších seriálů House of Cards a zřejmě ji uvidíme v novém Blade Runnerovi.

Foto: Netflix

Robin Wrightová v seriálu House of Cards

Článek

Herečka začínala jako modelka, která se během osmdesátých let uchytila v béčkových seriálech. To jí ale nestačilo, pracovala na sobě a po filmech Hračky a Princezna nevěsta se jí v roce 1994 podařil nejlepší tah její kariéry – vzala roli kamarádky „momentálně opožděného“ Forresta Gumpa a film se stal kultem.

Od té doby dostala desítky rolí, ne vždy v podařených projektech, za zmínku stojí třeba Moneyball a Muži, kteří nenávidí ženy. Pak ztvárnila v seriálu House of Cards manželku politika Franka Underwooda, podvodníka a lháře s psychopatickými rysy, který se vypracuje na prezidenta USA. Její postava zaujala hlavně tím, že je snad ještě bezcitnější než Underwood.

Foto: Netflix

Seriál House of Cards

O natáčení nového Blade Runnera se spekuluje léta. Teď už to vypadá vážněji, protože byla stanovena premiéra na leden 2018. Točit se má už v červenci 2016. Harrison Ford si zopakuje roli Ricka Deckarda pod vedením  režiséra ceněných dramat Zmizení a Požáry Denis Villeneuvea. Zatím není známo, jakou postavu si zahraje jeho kolegyně.

Hampton Fancher a Michael Green napsali scénář, který je založen na nápadu Ridleyho Scotta. Nový díl se odehrává desítky let po prvním, jenž běžel v kinech v roce 1982 a sci-fi fanoušci ho dodnes zbožňují.

Firma Alcon Entertainment získala práva na příběh v roce 2011 s úmyslem připravit pokračování, ale také prequely (filmy dějově předcházející originálu). Momentálně se bude točit jen pokračování, které producentsky zastřeší Bud Yorkin, Andrew A. Kosove a Broderick Johnson.

Reklama

Výběr článků

Načítám