Hlavní obsah

Ohnivý kuře hlavně vaří, peče, smaží

Právo, Eva Zajíčková

Nový seriál Ohnivý kuře, který Prima odstartovala v sobotu mimořádným uvedením dvou dílů, ale už od pondělka jej přesouvá na pondělní a středeční večery, zatím nevypadá nijak novátorsky. Odehrává se v hospodě, což už tu párkrát bylo, a dokonce samotná Prima aktuálně oživuje jednu zkrachovalou výletní restauraci v seriálu Přístav.

Foto: Prima

Seriál Ohnivý kuře, zleva Jan Dolanský a Jakub Prachař

Článek

Jednu zvláštnost však novinka přece jen přinesla. K obvyklému mixu, v němž se zatím miluje, nenávidí i vtipkuje podobně jako v jiných seriálech Primy, televize vždy na závěr přilípne recept. Kdo z diváků tedy dostal v sobotu při vyváření před kamerou chutě, mohl podle rady hned včera péct kuřecí křídla na pivu.

Je tedy jasné, že hlavní hrdinové Jakub Prachař a Jan Dolanský nemůžou být nějací nadšení amatéři jako v Přístavu. Jsou to naopak dva šikovní kuchaři, i když vypadají trochu jako lůzři.

Foto: Prima

Luděk Sobota, Jan Dolanský a Jakub Prachař v seriálu Ohnivý kuře.

Vlastně to jsou lůzři. Do městečka Janovy Lázně přijíždějí převzít zděděnou hospodu s poťouchlým probačním pracovníkem v patách, který už se těší, jak je dostane zpátky za mříže. Na náměstí však už má své vydobyté pozice konkurence. Například hotel, v němž by ráda brzy vládla snacha majitele Simona Babčáková. Nemocnému tchánovi sice podkuřuje, ale už tajně shání nóbl rakev se slevou.

Dál je tu hospoda U Slepičků, v níž rázná Lenka Krobotová vaří hotovky a její tichý bratr Michal Suchánek vlastní pivo z kopřiv. U hostů se s ním však pokouší prorazit stejně marně jako jeho manželka s pohankovou sekanou. Sestavu doplňuje večerka s vietnamským majitelem, který předstírá, že neumí česky, a vzadu za závěsem vyváří exotické speciality.

A jak jinak – ukáže se, že dědictví po strýčkovi, který se ve své hospodě upil, je k nepoužití a v troskách.

K tomu stihnou noví majitelé způsobit v domě výbuch plynu a zázračně uzdravit majitele hotelu, když ho nechtěně srazí na chodník. Podtrženo a shrnuto, na takových postavách by se dal rozvíjet i sitkom, kdyby se ho chtělo točit.

Jenže to by v seriálu nesměly být ještě dvě krásky, jedna v cukrárně a druhá v hotelové restauraci.

Místo kratších a sevřenějších epizod s pečlivě pointovanými situacemi a dialogy je asi víc žádoucí rozvláčnější, komediálně laděný seriál, kde je mezi řečněním nad kastroly dost místa i na city a výkony u sporáku. A kde proto asi televizi nebude příliš vadit, když se vtipy nepodaří až tolik vybrousit a jiné raději včas škrtnout. Hlavně že se vaří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám