Hlavní obsah

Nové knihy: Müllerová, May, Axl Sund, Koestler a Pavlis

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky nabízejí prózu Aleny Müllerové o vztazích dvou žen a jednoho muže, soubor detektivek z Evropy, Ameriky i z Číny, vzpomínky maďarsko-britského spisovatele Arthura Koestlera a samozřejmě i audioknihu a komiks.

Článek

Alena Müllerová:

Muž ve střídavé péči

Nové knihy

Příběh dvou žen, které se dělí o jednoho muže. Cyril je novinář s milující manželkou a dvěma dcerami. Přesto si s milenkou pořídí syna. Svůj čas dělí mezi obě rodiny a ocitá se tak ve střídavé péči manželky a milenky. Tento způsob života mu vyhovuje, ale...

Motto, 192 stran, 229 Kč

Peter May:

Sál smrti

Nové knihy

Další díl detektivních příběhů americké forenzní antropoložky Margaret Campbellové a pekingského kriminalisty Li Jena. V hromadném hrobě v Šanghaji je nalezeno osmnáct znetvořených, rozkouskovaných ženských těl. A oni se znovu setkávají.

Host, přeložil Filip Drlík, 400 stran, 329 Kč, e-kniha 199 Kč

Erik Axl Sund:

Melancholie: Skleněná těla

Nové knihy

Švédsko zaplavila vlna sebevražd. Umírají mladí lidé a u všech se našly staré kazety s hudbou z 80. let. Stockholmský detektiv Jens Hurtig zjistí, že všechny patřily jediné ženě. Nedlouho poté začne někdo zabíjet vlivné osobnosti. Souvislost obou případů se brzy ukáže.

Knižní klub, přeložila Vendula Nováková, 320 stran, 349 Kč

Chris Carter:

Zloba

Nové knihy

Pětadvacet let docházelo k hrůzným vraždám, a nikdo o nich neměl ani tušení. Policie odhalí zločiny náhodou, když po dopravní nehodě najde v kufru auta dvě uříznuté hlavy. Podezřelý řidič se rozhodne ke všemu přiznat, výměnou za detektivovo nejhlubší tajemství...

BB art, přeložila Jana Pacnerová, 352 stran, 299 Kč

James Aitcheson:

Ve znamení meče

Nové knihy

První díl románové trilogie z doby těsně po normanském vítězství na britských ostrovech. Hlavní hrdina Tancred bojuje na straně Normanů, kteří nemají ani tři roky po rozhodující bitvě u Hastings (1066) své panství v Anglii jisté a musí čelit neustále doutnajícím povstáním.

Vyšehrad roku, přeložila Petra Pachlová, 424 stran, 368 Kč

Arthur Koestler:

Šíp do nebe

Nové knihy

První díl autobiografie zachycuje dětství, dospívání a mládí pozdějšího slavného autora. Ukáže poválečnou Paříž a Berlín za Výmarské republiky, vydá se k severnímu pólu. První díl pamětí končí jeho vstupem do Komunistické strany Německa na konci roku 1931.

Academia, přeložila Petruška Šustrová, 424 stran, 495 Kč

Jan Randák:

V záři rudého kalicha

Nové knihy

Politika dějin a husitská tradice v Československu 1948–1956. Kniha ukazuje, že i přes četnost prohlášení o husitské tradici šlo ve skutečnosti o úderné heslo s mlhavým obsahem. Aktualizace husitství navíc nebyla v českých historických souvislostech ničím výjimečným.

Nakladatelství Lidové noviny, 408 stran, 399 Kč

Šárka Kavanová:

Logopedická pohádka aneb Jak zvířátka naučila Matýska hezky mluvit

Nové knihy

Autorka Šárka Kavanová přišla s nápadem propojit přirozenou lásku dětí k přírodě a ke zvířátkům s nenásilnou výukou správné výslovnosti. Pohádky plné říkanek a písniček, při nichž se děti přirozeně naučí správně vyslovovat všechny hlásky, čte Tomáš Kobr.

Radioservis, 2CD, 1:44 hodin, 249 Kč

Zdeněk Pavlis:

50x Fotbalista roku

Nové knihy

Poznejte kariéru všech českých a československých fotbalových géniů, kteří zvítězili v prestižní anketě Fotbalista roku. Masopust, Viktor, Panenka, Hašek, Skuhravý, Nedvěd, Čech, Lafata a další.

XYZ, 488 stran, 399 Kč

Joe Querio, Paul Tobin:

Zaklínač: Liščí děti

Nové knihy

Geralt na své pouti zavítá na palubu lodi plné bláznů, odpadlíků a zločinců – a někteří z nich jsou ještě nebezpečnější, než by se na první pohled zdálo. Jeden z nich dokonce skrývá ohavné tajemství, které by mohlo na posádku i cestující přivolat nesmiřitelnou pomstu...

Crew, přeložil Martin Antonín, 136 stran, 329 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám