Hlavní obsah

Slavná Jennifer si zahraje milenku Fidela Castra

Novinky, Stanislav Dvořák

Jedna z největších mladých hvězd Hollywoodu Jennifer Lawrencová bude hrát ve filmu Marita stejnojmennou milenku kubánského diktátora Fidela Castra.

Foto: CinemArt

Jennifer Lawrencová ve filmu Joy

Článek

Příběh sepsal scenárista Eric Warren Singer. U Sony Pictures ho budou produkovat Matt Tolmach, Scott Mednick a Andre Rouleau. Herečka, která obdržela už čtvrtou nominaci na Oscara, natočila mimo jiné snímky jako Joy, Špinavý trik, Terapie láskou a fantasy sérii Hunger Games.

Nyní se vtělí do Marity Lorenzové, pozoruhodné ženy, která stihla mít aférku se dvěma latinskoamerickými diktátory. S Fidelem se Marita setkala v roce 1959, kdy jí bylo jen devatenáct. Po otěhotnění a nuceném potratu utekla z Kuby a dala se k antikomunistům. Povšimla si jí CIA, která ji vyslala zpět na ostrov „svobody” na vražednou misi, která se ale nikdy neuskutečnila.

Foto: Charles Platiau/Files , Reuters

Fidel Castro

Lorenzová údajně něco měla i s venezuelským diktátorem Marcosem Pérezem Jiménezem a v sedmdesátých letech špehovala diplomaty pro FBI.

Jak se Kuba pomalu, ale jistě loučí s komunismem, vztahy s USA se zlepšují a bude se tam natáčet stále více filmů. Kromě filmu Marita by se tam točil jeden díl Fast & Furious a v jednání jsou další projekty.

Reklama

Výběr článků

Načítám