Hlavní obsah

Linkin Park slaví dvacet let a točí nové album

Právo, ŠH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká nu-metalová kapela Linkin Park začala pracovat na nové desce. Informovali o tom její členové, kteří na Instagramu zveřejnili fotografii frontmana Chestera Benningtona, jak zpívá v nahrávacím studiu. V příspěvku zároveň napsali, že na novém albu začali pracovat minulý týden.

Foto: ČTK – APInvision

Linkin Park, zleva Rob Bourdon, Mike Shinoda, Chester Bennington, Dave Farrell a Brad Delson

Článek

Formace své fanoušky naposledy potěšila studiovým albem The Hunting Party, které vyšlo před dvěma lety. Bennington byl v posledních letech i zpěvákem jiné americké skupiny Stone Temple Pilots, ale na podzim loňského roku oznámil, že se chce naplno věnovat své domovské kapele, která má letos dvacáté výročí.

Linkin Park totiž přišli na svět v roce 1996 v Kalifornii. Jejich vzestup byl poměrně rychlý a debutové album Hybrid Theory z roku 2000 znamenalo zásadní přelom pro tehdejší americkou nu-metalovou scénu. Zatímco do té doby šlo o žánr spíše kytarový a agresivní, s albem Hynrid Theory se v něm ke slovu přihlásila výrazná melodičnost, která se pak v dalších letech stala jeho novým charakteristickým prvkem.

Následovala alba Meteora (2003), Minutes To Midnight (2007), A Thousand Suns (2010), Living Things (2012) a již zmíněné The Hunting Party (2014). Skupina vydala i množství minialb, kompilací, živých nahrávek a dvě remixová alba.

V současnosti působí v sestavě Chester Bennington, Mike Shinoda, Rob Bourdon, Brad Delson, Dave Farrell a Joe Hahn.

Reklama

Výběr článků

Načítám