Hlavní obsah

Romeo a Julie ve velmi mladém obsazení

Právo, rh

Příběh dvou milenců ze znesvářených rodů, jak ho před čtyřmi sty dvaceti lety napsal nejhranější evropský dramatik William Shakespeare, se dočkal nového nastudování v pražském Divadle na Vinohradech. V pořadí třetí nastudování Romea a Julie v historii vinohradské scény má premiéru v sobotu 12. prosince od 19 hodin.

Foto: Viktor Kronbauer

Sabina Rojková a Marek Lambora jako Julie a Romeo v novém nastudování slavné Shakespearovy tragédie v Divadle na Vinohradech.

Článek

Do titulních rolí obsadil režisér a umělecký šéf Divadla na Vinohradech Juraj Deák velmi mladou dvojici – Sabinu Rojkovou a Marka Lamboru. Oba jsou studenty herectví na Státní konzervatoři v Praze. V dalších rolích se představí Marek Holý (Tybald), Matyáš Řezníček (Mercuzio), Igor Bareš (Otec Lorenzo), Svatopluk Skopal (Capulet), Otakar Brousek ml. (Montek), Tereza Bebarová (Chůva) či Tomáš Töpfer (Vévoda Escalus).

Foto: Viktor Kronbauer

Nově se na vinohradském jevišti představí Igor Bareš jako Otec Lorenzo. Na snímku s Romeem Marka Lambory.

Nejslavnější tragédii lásky uvádí vinohradské divadlo v překladu Jiřího Joska, který tvrdí: „Romeo a Julie je pro inscenátory i diváky vzácnou příležitostí vrátit se do světa poezie, představivosti a hlubokého citu, hodnot, které dnes tak často postrádáme a které se ve vrcholné dramatické básni utkají s fyzickým násilím, pragmatismem, intrikami a propastnou nenávistí. Takový dramatický konflikt obou krajních poloh lidského bytí na tomto světě nás může obdařit novým pochopením vyššího smyslu lásky v našem každodenním životě.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám