Hlavní obsah

Nová DVD: Sedmero krkavců, Cesta vzhůru, Kolekce Sám doma – 4DVD a Mission Impossible – Národ grázlů

Právo, Věra Míšková

Celá rodina se může potěšit jednou z nejkrásnějších pohádek posledních let, kterou podle předlohy Boženy Němcové Sedmero krkavců natočila Alice Nellis. O cestě Radka Jaroše na vrchol bájné K2 vypráví dokument Cesta vzhůru. K 25. výročí prvního filmu o klukovi, který zůstal na Vánoce Sám doma, vychází kolekce všech čtyř dílů. S vytrvalostí hodnou elitního agenta se letos už popáté vrátil na plátna Tom Cruise jako Ethan Hunt ve filmu Mission Impossible – Národ grázlů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 46. týden

Článek

Sedmero krkavců

Nová DVD

Příběh dívky Bohdanky, která na sebe vzala přetěžký úkol zlomit prokletí svých sedmi bratrů, je v jejím podání především příběhem o odvaze, ale také o síle slova a lásky. Martha Issová v roli Bohdanky okouzluje svým výmluvným němým herectvím a „zlá“ Sabina Remundová víc pobaví, než vystraší.

Sedmero krkavců, Česko/ Slovensko 2015, pohádka, 97 min., režie: Alice Nellis, hrají: Martha Issová, Sabina Remundová, Lukáš Příkazký, Václav Neužil a další.

Cesta vzhůru

Nová DVD

Radek Jaroš dobyl vrchol K2 a stal se tak patnáctým horolezcem na světě a prvním Čechem, který vystoupil na všech čtrnáct světových osmitisícovek bez použití přídavného kyslíku. Získal tak Korunu Himálaje. Na DVD uvidí diváci celovečerní dokument o náročné expedici, i bonusy jako seriál Mise K2, první komentář Radka Jaroše po dobytí hory či reportáž ze základního tábora s komentářem jediné ženy v expedici Lucie Výborné.

Cesta vzhůru, Česko 2015, dokument, 100 min., režie: David Čálek, účinkují: Radek Jaroš, Jan Trávníček, Petr Mašek, Lucie Výborná a další.

Kolekce Sám doma - 4 DVD

Nová DVD

Nejúspěšnější film roku 1990, v němž si malý kluk sám doma užíval všeho, co jindy nesměl a poradil si i se dvěma lupiči, se dočkala tří pokračování, a děti i rodiče každé z nich vděčně přivítali. Nyní vychází speciální dárková kolekce, která jako bonus obsahuje i originální Kevinův bitevní plán a plakát s hledanými zločinci.

Kolekce Sám doma – 4DVD, USA 1990 – 2002, rodinná komedie, režie: Chris Columbus (1 a 2), Raja Gosnell a Rod Daniel, hrají: Maculay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, Catherine O´Hara a další.

Mission Impossible – Národ grázlů

Nová DVD

Tentokrát musí ve vražedném závodě s časem zastavit síť zběhlých agentů. Aby zabránil teroristické hrozbě, musí se spojit s tajemnou agentkou, jejíž loajalita je nejistá. A kdo propásl pětku v kině, neměl by si ji nechat ujít na DVD, protože šestka už je ohlášena.

Mission Impossible – Národ grázlů, USA 2015, akční, 132 min., režie: Christopher McQuarrie, hrají: Tom Cruise, Simon Pegg, Rebecca Fergusonová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám