Hlavní obsah

Slavný riff Visacího zámku hraje 33 kytaristů

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká punkrocková kapela Visací zámek završí oslavu svých třiatřicátin 12. prosince koncertem v Malé sportovní hale v Praze. Předtím si pozvala 33 kytaristů ze spřátelených skupin, aby společně natočili její nejslavnější skladbu Traktor.

Písnička Traktor se třiatřiceti kytaristyVideo: Visací zámek

 
Článek

Legendární kytarový riff z písně Traktor se stal loni nejlepším českým kytarovým riffem všech dob. Kapela se proto rozhodla natočit pozvánku na mimořádný koncert se svými přáteli. Jsou mezi nimi Vašek Bláha (Divokej Bill), Honza Homola (Wohnout), Slávek Janda (Abraxas), Dušan Lébl (Plexis), Ota Hereš (Alkehol), Izzi (Doga), Petr Lebeda (Rybičky 48), Zdeňek Růžička (SPS), Vladimír Zatloukal (Hudba Praha), Láska (Zakázaný ovoce) a další.

„Kytarový riff Traktoru se zdá jednoduchý, ale jak se ukázalo, každý kytarista ho hraje trochu jinak. Ota Hereš hobloval hardrockově, Vašek Bláha folkově, Pavel Pešata punkově a Izzy nebojácně přidal metalové napískávání. Traktor pod tím nákladem potěšeně bublal,“ popisuje umělecké výkony kolegů zpěvák skupiny Honza „Hony“ Haubert.

Na koncertě 12. prosince se vedle Visacího zámku představí naši Plexis a slovenská Slobodná Európa. S Visacím zámkem vystoupí i několik zajímavých hostů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám