Hlavní obsah

Herec Charlie Sheen přiznal, že je HIV pozitivní

Novinky, vps
Aktualizováno

Americký herec Charlie Sheen v úterý v americkém pořadu Today show oznámil, že je HIV pozitivní. Potvrdily se tak spekulace bulvárních médií o hercově zdravotním stavu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Charlie Sheen na archivních záběrechVideo: Reuters

 
Článek

S informací jako první přišel bulvár The National Enquirer, jež po 18měsíčním vyšetřování oznámil, že Sheen je HIV pozitivní již několik let. Odkazoval se na několik ověřených zdrojů, kterým měl Sheen o svém zdravotním stavu říct.

Sheen v pořadu v rozhovoru s Mattem Lauerem nákazu přiznal a uvedl, že mu ji diagnostikovali před čtyřmi lety.

„Jsem tu, abych přiznal, že jsem HIV pozitivní,“ odpověděl Sheen, který se místy zakoktával, na otázku Laurera.

Je prý nemožné, aby vědomě někoho nakazil. Od diagnózy měl prý nechráněný pohlavní styk se dvěma osobami, které „byly včas varovány a byly v péči jeho lékaře”. Dodal, že úplně přesně neví, jak se nakazil. Po diagnóze se jeho život vymkl kontrole.

„Byl jsem v depresi. Bral jsem hodně drog, hodně jsem pil. Dělal jsem hodně špatných rozhodnutí,“ uvedl Sheen.

Sheen má čelit několika žalobám a také měl utratit milióny dolarů, aby se veřejnost o jeho stavu nedozvěděla, což v pořadu také přiznal. Například uvedl, že se ho pokusila vydírat prostitutka, která viděla v jeho koupelně léky na HIV. Nezveřejnil však přesně, kolik peněz musel za mlčenlivost utratit.

Další takové žaloby ho pravděpodobně čekají, protože není žádným tajemstvím, že vedl bouřlivý život. V Kalifornii je navíc zatajení pohlavní nákazy před sexuálním partnerem trestným činem, takže herci hrozí i vězení, s čímž také počítá, jak přiznal v rozhovoru.

Podle lékaře Roberta Huizengy, který Sheena léčí asi pět let, léky potlačily virus v jeho těle natolik, že „hladina viru v jeho krvi je nedetekovatelná“. Nemoc AIDS u něj nepropukla.

Charlie Sheen, který je synem herce Martina Sheena, se proslavil filmy jako například Četa, Wall Street nebo populární parodií Žhavé výstřely. Úspěchy sbíral i díky seriálu Dva a půl chlapa, z něho byl ale v roce 2011 kvůli problémům s drogami a spory s tvůrci vyhozen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám