Hlavní obsah

Nová DVD: Sedmero krkavců, Daleko od hlučícího davu, Školní sraz a Maggie

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází pohádka Sedmero krkavců v originálním, zábavném podání režisérky Alice Nellis s Marthou Issovou v hlavní roli. Podle slavné předlohy Thomase Hardyho natočil dánský režisér Thomas Vinterberg film Daleko od hlučícího davu. Jack Black organizuje abiturientský večírek v komedii Školní sraz. Arnold Schwarzenegger zachraňuje svou dceru v zombíckém hororu Maggie.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 42. týden

Článek

Sedmero krkavců

Nová DVD

Bohdanka vyrůstá v utrápené rodině pekaře, jehož žena před lety v návalu vzteku proklela sedm svých synů a z těch se stali krkavci. Když se to Bohdanka na prahu dospělosti dozví, rozhodne se bratry zachránit. Musí však svým bratrům ušít košile: sama bez pomoci na ně natrhat kopřivy, zpracovat vlákna, utkat látku a ušít každý steh.

Sedmero krkavců, ČR/ SR 2015, 97 min., pohádka, režie: Alice Nellis, hrají: Martha Issová, Sabina Remundová, Lukáš Příkazký, Zuzana Bydžovská a další.

Daleko od hlučícího davu

Nová DVD

Viktoriánská Anglie, druhá polovina 19. století. Hlavní hrdinka Bathsheba zdědí po svém strýci usedlost v panství Wessex, a promění se z obyčejné venkovské dívky v nezávislou a cílevědomou statkářku, která hospodaří samostatně a úspěšně. Pak ale vstoupí do jejího života pohledný, sebevědomý a arogantní seržant Frank Troy a k překvapení všech v ní právě on dokáže probudit vášeň, která se stane osudnou nejen Bathshebě.

Daleko od hlučícího davu, USA/ VB 2015, 119 min., režie: Thomas Vinterberg, hrají: Carey Mulliganová, Matthias Schoenaerts, Mark Wingett a další.

Školní sraz

Nová DVD

Dan dostal za úkol uspořádat maturitní sraz po dvaceti letech a doufá, že by se konečně mohl zbavit nálepky outsidera. Jen kdyby přesvědčil Olivera, kdysi nejoblíbenějšího žáka školy a nyní herce, aby se výročního setkání zúčastnil. Proto se vydává do Los Angeles, kde se šílená noc v hollywoodském stylu stane základem nečekaného přátelství a příčinou toho, že se na tenhle maturitní večírek nikdy nezapomene.

Školní sraz, USA/ VB 2015, komedie, 97 min., režie: Andrew Mogel a Jarrad Paul, hrají: Jack Black, James Marsden, Kathryn Hahnová a další.

Maggie

Nová DVD

Zatímco se po Americe šíří virová pandemie, Wade Vogel pátrá po své dceři Maggie, která utekla z domova. Když ji objeví na uzavřeném nemocničním oddělení, ihned ji odveze domů. Tady ale Maggie zažívá bolestnou proměnu v zombie. Wade je odhodlaný nevzdat se své milované dcery tak dlouho, jak to jen půjde, a odmítá ji vydat místní policii.

Maggie, USA 2015, horor, 95 min., režie: Henry Hobson, hrají: Arnold Schwarzenegger, Abigail Breslinová. Colin Walker a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám