Hlavní obsah

Pohádka Máša a medvěd přichází jako bruslařská show

Právo, jaš

Populární pohádková série Máša a medvěd získala podobu bruslařské show a pod názvem Máša a medvěd na ledě míří do českých i slovenských hal. Jde o původně ruský animovaný seriál pro děti, který vypráví příhody děvčátka Máši a bývalého cirkusového medvěda Míši.

Foto: Máša a medvěd na ledě

Z generálky show Máša a medvěd na ledě

Článek

Show Máša a medvěd na ledě je pozoruhodné představení. Nabídne nové dobrodružství pohádkové dvojice, přičemž její příběh budou doprovázet písně Ondřeje Soukupa s texty Gabriely Osvaldové.

„Nabídku napsat hudbu k Máše a medvědovi na ledě jsem dostal už před dvěma lety. Potom se víc než půl roku nic nedělo, ale posléze mě slovenská produkce Comunique znovu oslovila s tím, že se jí podařilo zrealizovat všechny smlouvy s ruskou a nizozemskou stranou, která seriál zastupuje. Ve světě je to velice známý projekt, ale já ho předtím moc neznal, takže jsem se s ním musel pořádně seznámit. Úkolem mým a Gábiny Osvaldové bylo napsat do té lední show písničky. Pracovali jsme na nich asi tři čtvrtě roku. Vzniklo dvanáct písniček, které budou doplněny ruskou hudbou přímo z toho seriálu,“ řekl Právu Ondřej Soukup.

Foto: Máša a medvěd na ledě

Máša a medvěd na ledě

Česká premiéra se uskuteční 24. října v pražské Tipsport aréně. Potom se představení přesune do Ostravy (7. 11.), Brna (14. 11.), Českých Budějovic (28. 11.) a Pardubic (19. 12.).

Lucie Šoralová, Lucie Bílá i Noid

O dění na ledě se postarají bývalí i nynější krasobruslařští reprezentanti Česka a Slovenska. Hlasy jim propůjčily herecké a hudební osobnosti. Medvědu Míšovi Vladimír Kratina a zpěvák Juraj Čiernik, dialogy a komentáře děvčátka Máši namluvila Anička Češková a její písně nazpívala Lucie Šoralová.

Hlas medvěda Svalovce patří Václavu Noidu Bártovi, Lucie Bílá se postarala o projev tučňáka, medvědici propůjčila hlas Gabriela Osvaldová, zajícovi Jan Maxián a pandě Jakub Prachař. Postavám vlků dali hlasovou podobu Ondřej Soukup, František Soukup, Richard Genzer a Michal Suchánek.

Foto: Máša a medvěd na ledě

Takto to vypadalo na generálce show Máša a medvěd na ledě.

„Jak jsme se vlastně dozvěděli o Máše a medvědovi? Někteří kolegové mají děti a tahle ruská pohádka byla pro ně takříkajíc povinnou výbavou. Ti, kdo ji neznali, si ji rychle zamilovali. Věděli jsme, že skoro každé dítě a každý rodič Mášu a medvěda znají a milují. Chtěli jsme však přijít s něčím jiným, speciálním, co by ocenili i nároční fandové téhle skvělé pohádky. Jelikož část našeho týmu už měla zkušenost s přípravou lední show Mrazík na ledě, navíc si v posledních letech tento druh zábavy získává stále víc příznivců, rozhodli jsme se uvést Mášu a medvěda právě formou lední show,“ uvedl Michal Vernarský, manažer společnosti Comunique, která je zodpovědná za celou produkci show.

Foto: Máša a medvěd na ledě

Máša a medvěd na ledě

Pohádka Máša a medvěd je vysílána ve více než dvaceti zemích světa a pravidelně získává různá ocenění. Nechybí mezi nimi například cena Kidscreen Award za nejlepší animace. Na Slovensku mělo představení premiéru již 3. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám