Hlavní obsah

Český film Domácí péče míří do L.A., Vancouveru, Busanu i Mannheimu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahraničí jeví velký zájem o český film Domácí péče s Bolkem Polívkou a Alenou Mihulovou. Režisér Slávek Horák bude například na začátku října uvádět mezinárodní premiéru filmu v jihokorejskému Busanu, představitelka hlavní role Alena Mihulová představí ve stejném termínu Domácí péči v izraelské Haifě.

Upoutávka na film Domácí péčeVideo: A-Company CZ

 
Článek

„Za dvacet let natáčení reklam po světě jsem nezažil tolik hektického cestování, jako mě čeká teď celý podzim s tímto moravským filmem. Poprvé doslova obletím celou zeměkouli po trase Praha - Busan - Vancouver - Los Angeles - Mannheim - Praha,“ těší se režisér snímku, který u nás vidělo asi 70 000 diváků.

Film Domácí péče Slávka Horáka nabízí laskavý, ale nepřikrášlený pohled na vážnou nemoc. Obětavá ošetřovatelka Vlasta (Alena Mihulová) se stará o manžela (Bolek Polívka) a pacienty. Nikdy ji nenapadlo, že se musí starat i o sebe. Náhle onemocní a její mikrosvět se začíná hroutit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Režisér Slávek Horák představil svůj film Domácí péče. Na snímku s ním zleva Sára Venclovská, Zuzana Kronerová, Bolek Polívka a Alena Mihulová

Seznámi se s ním i festivaly v Lucembursku, Španělsku, ve Francii, Egyptě, Estonsku a Chorvatsku.

„V korejském Busanu, což je jeden z největších festivalů v Asii, se filmy promítají v sálech pro tři tisíce lidí! Byli jsme tam vybráni také do soutěže o Cenu diváků, tak jsem zvědavý, jak budou reagovat na Bolkovy vtipy, Alenin střet s esoterikou a všechnu tu slivovici,“ říká moravský rodák.

„Každopádně s sebou beru filmové prkýnko se ´štamprlema´ a láhev domácí slivovice, ať to zažijí na vlastní kůži.“

Reklama

Výběr článků

Načítám