Hlavní obsah

Gouldingová, Smith, Adele. Kdo nahrál píseň pro Bonda?

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to stejné jako v minulých letech. Zatímco filmový svět se raduje z toho, že termín premiéry nové bondovky Spectre byl posunut směrem kupředu, a praví se, že je to nelepší film o agentovi 007 za mnoho posledních let, hudební fanoušci a odborníci řeší hádanku. Kdo natočil titulní písničku?

Foto: Profimedia.cz

Ellie Gouldingová by to mohla být.

Článek

V minulosti to byly hvězdy současné popové nebo rockové scény bez ohledu na to, zda šlo o britské či americké zpěváky. Letos to tak bude nejspíš také, ale hudební odborníci jsou od přesného tipu zatím dost vzdáleni.

Pozornost médií se v tomto ohledu od začátku soustředila zejména na zpěváka Sama Smithe a zpěvačku Ellie Gouldingovou, hvězdy současné ostrovní scény. V tamních sázkových kancelářích ale kurzem nečekaně zamíchala nedávná vysoká sázka na skupinu Radiohead.

Neznámý člověk před pár dny totiž vsadil 15 tisíc britských liber na to, že skladbu nazpívala právě kapela Radiohead. Zajímavé je to zejména proto, že sláva skupiny je už víceméně minulostí, byť její popularita zejména ve Velké Británii přetrvává a čeká se dychtivě na její novou desku.

Radiohead v kurzu

Kurz na Radiohead byl dlouho 10:1, ale po vysoké jednorázové sázce se změnil na 6:4. Fanoušci kapely i fanoušci filmového Jamese Bonda přesto shodně tvrdí, že by byli překvapeni, kdyby Radiohead skladbu opravdu nahráli.

Přestože v minulosti dostali při realizaci titulních skladeb pro bondovky prostor i rockeři Chris Cornell a Jack White, stále zůstává vysoce nepravděpodobné, že by po Adele a Alicii Keys letos v očekávaném hollywoodském trháku zpíval Thom Yorke. Navíc sama kapela nenaznačila, že by se něco takového mělo stát.

Podle ostrovních médií se nejpravděpodobnější zdá být varianta se zpěvačkou Ellie Gouldingovou. Spekulace o svém přínosu soundtracku čtyřiadvacátého filmu o agentovi Jamesi Bondovi ostatně před časem spustila ona sama, když začátkem července na svém Twitteru uvedla název filmu o agentovi 007 Žít a nechat zemřít.

Minulý týden na Instagramu zveřejnila svou fotografii před londýnskými studii Abbey Road. Vyhlíží na ní, jako by právě odcházela z místa, kde Adele před třemi lety nahrála Skyfall, zatím poslední bondovskou písničku. Manažeři následně zdůvodnili zveřejnění snímku tím, že Gouldingová v proslulém nahrávacím studiu pracovala na svém třetím studiovém albu, které opravdu vzniká.

Nástupcem Adele se měl podle původních tipů stát Sam Smith. Ten však následně takové spekulace vyvrátil, naposledy v ranní show britského rádia Capital FM, kde řekl: „Nemám ponětí, kdo písničku nahrál. Lidé si myslí, že to jsem já, ale ve skutečnosti ani nevím, co se děje. Myslím to smrtelně vážně. Už bych to teď asi věděl! Slyšel jsem, že to bude dělat Ellie Gouldingová, ale slyšel jsem i spoustu jiných věcí. Určitě to nebudu já,“ sdělil Smith, který se nedávno podrobil operaci hlasivek.

Na ostrovech se skloňují i další jména. Jsou mezi nimi Adele, Lana Del Rey, Ed Sheeran, novozélandská zpěvačka Lorde, dokonce i Miley Cyrusová nebo skupina Coldplay.

Datum premiéry nového bondovského singlu prozatím není známo. Režisér filmu Spectre Sam Mendes nicméně prozradil, že skladba je už natočená. Pochlubil se také, že jméno interpreta zná již od prosince 2014.

Reklama

Výběr článků

Načítám