Hlavní obsah

Filmové premiéry: Mallory, Papírová města, Bojovník a V hlavě

Právo, Věra Míšková

Křišťálový glóbus za nejlepší dokument vyhrál na MFF Karlovy Vary film Heleny Třeštíkové Mallory. Po filmu Hvězdy nám nepřály vznikl další snímek podle románu spisovatele Johna Greena - Papírová města. V boxerském ringu i mimo něj se odehrává drama Bojovník.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 27. týden

Článek

Mallory

Trailer k filmu MalloryVideo: Aerofilms

Po unikátních časosběrných dokumentech Marcela, René a Katka přichází dokumentaristka Helena Třeštíková s novým filmem, v němž 13 let sleduje hlavní hrdinku Mallory, která se po těžkých životních peripetiích odhodlaně snaží vrátit do běžného života.

Mallory, ČR 2015, dokument, 101 min., režie: Helena Třeštíková.

Papírová města

Trailer k filmu Papírová městaVideo: CinemArt

Příběh dospívajícího, trochu bojácného Quentina a jeho tajemné sousedky Margo, která si záhady oblíbila natolik, že se stala jednou z nich. Quentin je svědkem jejích neuvěřitelných dobrodružství a je také jejím tajným ctitelem. Jedné noci mu Margo nečekaně zaklepe na okno a vytáhne ho na podivuhodnou výpravu spojenou s vtipnou a několikanásobnou pomstou.

Papírová města, USA 2015, romantické drama, 109 min., režie: Jake Schreier, hrají: Nat Wolff, Cara Delevingne, Austin Abrams, Halston Sage, Justice Smith, Jaz Sinclair a další.

Bojovník

Trailer k filmu BojovníkVideo: Forum Film CZ

Boxer Billy Hope je na vrcholu slávy, má nádherný dům a milující rodinu. Přesto ho manželka Maureen prosí, aby s boxem skončil a mohl tak trávit více času se svojí dcerou Leilou, a tak Billy skutečně svůj odchod „do důchodu“ oznámí. Jenže najednou přijde osudová rána, která vše změní a jeho poslední nadějí je návrat do světa boxu.

Bojovník, USA 2015, sportovní drama, 120 min., režie: Antoine Fuqua,hrají: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdamsová, Naomie Harris, Rita Ora a další.

V hlavě

Trailer k filmu V hlavě Video: Falcon

Hrdinkou rodinného animovaného příběhu V hlavě je jedenáctiletá Riley, která se musí přestěhovat do San Francisca, kde její tatínek dostal novou práci. Stejně jako každého z nás, i Riley ovlivňují emoce – Radost, Strach, Vztek, Nechuť a Smutek. Emoce žijí na Hlavním velitelství, což je řídící centrum uvnitř Rileyiny mysli, odkud dívce pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní.

V hlavě, USA 2015, animovaný, 102 min., režie: Pete Doctor, v českém znění: Ivana Korolová, Zuzana Slavíková, Michal Bumbálek, Nikola Votočková a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám