Hlavní obsah

Pro Nepál zazpívají Hrůza, Koller, Lenny, Prokop, Vytisková i gospelový sbor

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři koncerty pro zemětřesením poničený Nepál se uskuteční tento týden v Praze i Brně. Účast přislíbily desítky interpretů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Hrůza v pražském Foru Karlín

Článek

Na podporu asijské země vystoupí už 23. června v Týnském chrámu na Staroměstském náměstí v Praze padesátičlenný sbor Montgomery county PS Choir z USA pod taktovkou dirigenta Ronalda P. Frezza. V chrámu zazpívají také Jaroslav Hutka, Viktor Dyk, Dan Hůlka, Michal Skořepa nebo Lenny. Začíná se již v 19.00.

Hned 24. června pak v Lucerna Music Baru vystoupí rovněž od 19.00 Michal Hrůza v doprovodu Kláry Vytiskové, Michala Pelanta s Davidem Kollerem, skupiny Jelen, Support Lesbiens, Lenka Nová nebo Honza Homola. Dále zahraje Michal Pavlíček s Monikou Načevou a Michal Prokop v triu s Lubošem Andrštem a Janem Hrubým, Ivan Hlas, Norbim Kovács a další.

Poté se akce přesunuje do Brna, kde 25. června v Semilassu proběhne další Koncert pro Nepál s The Tap Tap, Čankišou, Jaroslavem Hutkou, triem Pavel Váně, Roman Dragoun a Zdeněk Kluka nebo s Lenkou Dusilovou a Terezou Černochovou, Lidopopem a Folk Teamem. Jako zahraniční host zahraje James Harries a začne se v 18.00.

Foto: Jan Šída, Právo

Michal Prokop si vystoupení od první chvíle užíval.

„K uspořádání Koncertů pro Nepál nás vedla především snaha pomoci lidem, kteří teď naši pomoc potřebují. Věřili jsme, že nás oslovení interpreti v našem úsilí podpoří, ale v tak pozitivní odezvu, jaké se nám dostalo, jsme ani nedoufali. Nikdo neřekl ne. Všichni samozřejmě vystupují bez nároku na honorář a ti, kteří vystoupit nemohli kvůli jiným závazkům, vyjádřili svou solidaritu příspěvkem na sbírkové konto,“ řekla spoluorganizátorka a moderátorka Lenny Trčková.

Veškeré peníze ze vstupenek, které jsou stále v prodeji, budou převedeny na transparentní účet neziskového sdružení Namasté Nepál.

„Když jsme byli požádáni, abychom zahráli na Koncertě pro Nepál, neváhali jsme a pozvání přijali. Nikdy jsem sice v Nepálu nebyl, ale katastrofa, která jej zasáhla, se mě dotýká stejně jako řady Čechů, kteří už peníze věnovali. My jako muzikanti máme možnost nebýt lhostejní tím, že zahrajeme pár písniček. A to uděláme moc rádi,“ říká Michal Hrůza.

Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketportal nebo na místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám