Hlavní obsah

Legendární Iron Maiden vydají novinkové album v září

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veteráni heavy metalu Iron Maiden se vzchopili a natočili nový materiál na album The Book Of Souls, které má vyjít letos 4. září.

Foto: Petr Horník, Právo

Baskytarista Steve Harris

Článek

„Mejdni” natáčeli loni v Paříži s producentem Kevinem „Cavemanem“ Shirleym. Vydání desky trochu pozdrželi, protože zpěvák Bruce Dickinson se zotavoval po boji s rakovinou. Zdá se ale, že už je schopen vystupovat, a dá se očekávat turné.

„Iron Maiden poprvé v historii vydají studiové dvojalbum. Novinka obsahuje jedenáct skladeb, celkový čas přesahuje 90 minut. Většinovým autorem je tradičně baskytarista Steve Harris, podílel se na sedmi písních, hned dvě skladby však složil sám Bruce Dickinson. Kredity na zbývající dvojici písní jsou připsány duu Dickinson/Smith. Vizuální koncept desky navrhl Mark Wilkinson, s nímž kapela spolupracovala už v minulosti,” doplnil Libor Lisý z Warner Music.

Ve stejném studiu točili i desku Brave New World. „Vybavilo se nám množství vzpomínek, hned jsme se tam cítili jako doma. To místo má pořád stejnou magickou a velmi inspirativní atmosféru,“ řekl Dickinson.

Foto: Milan Malíček, Právo

Frontman Iron Maiden ze sebe vydal to nejlepší.

„Rozhodli jsme se desku udělat jinak než obvykle. Většinu skladeb jsme zachytili hned, jak jsme je složili, aby zůstaly čerstvé. Nemůžeme se dočkat, až je uslyší naši fanoušci,“ uvedl Harris.

Skupina Iron Maiden začínala už koncem 70. let a proslavila se během osmé dekády. V roce 1982 se k ní připojil zpěvák Bruce Dickinson a nastalo nejslavnější období.

Melodický metal s táhlými ječivými refrény byl na vrcholu a kapela prodávala milióny desek. Vznikly slavné hity jako The Number Of The Beast, Fear Of The Dark a Bring Your Daughter...To The Slaughter. Dickinson kapelu později opustil a věnoval se sólové dráze, ale vrátil se.

Reklama

Výběr článků

Načítám