Hlavní obsah

McFerrin s Coreou. Brno zažije unikátní událost

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák, skladatel a muzikant Bobby McFerrin vystoupí společně se slavným jazzmanem Chickem Coreou jako zlatý hřeb festivalu JazzFestBrno ve středu od 19.30 v brněnské hale Vodova. Do čtyřtisícové haly zbývají poslední vstupenky.

Foto: Smart Communication

Bobby McFerrin a Chick Corea

Článek

Bobby McFerrin se bravurně pohybuje na rozhraní world music, klasiky, jazzu, spirituálu, folku i popu a v Česku, kde už mnohokrát koncertoval, se těší velké popularitě. Fenomenální zpěvák a desetinásobný držitel Grammy McFerrin se narodil v roce 1950 v hudební rodině. Jeho otec byl prvním afroamerickým členem Metropolitní opery v New Yorku.

McFerrin má rozsah čtyř oktáv a neuvěřitelně originální přístup ke zpěvu i ke skládání. Každá jeho deska překvapí novým přístupem. S Coreou začal pracovat v devadesátých letech. Vydali tehdy desku Play, kde ukázali, že dokážou spojit preciznost, jazz i hudební humor.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Bobby McFerrin v Praze

„Momentálně v předprodeji zbývá přibližně 200 vstupenek a v omezeném množství budou k dispozici i na místě,“ řekl výkonný ředitel festivalu Vlastimil Trllo.

„Vzhledem k nabitému programu obou umělců už společně vystupují jen velmi vzácně. Nicméně za těch více než dvacet let, co se znají, je jejich vzájemné napojení i schopnost vtáhnout posluchače do tvůrčího dění naprosto neopakovatelná. Bobby McFerrin je navíc v situaci 'jeden na jednoho' určitě umělecky nejsilnější. Může se tak totiž nejvýrazněji projevit jeho šestý smysl,“ dodal umělecký ředitel Vilém Spilka.

Vstupenky v cenách od 990 korun jsou k dispozici na webu www.nejkoncerty.cz a v běžných předprodejích.

Reklama

Výběr článků

Načítám