Hlavní obsah

Václav Neckář spolupracuje se Supraphonem už padesát let

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Václav Neckář aktuálně oslavuje padesát let od nahrání první písně pro vydavatelství Supraphon. Skladba se jmenuje Ze soboty na neděli.

Foto: Supraphon

Padesát let spolupracuje Václav Neckář se Supraphonem.

Článek

„Točil jsem tenkrát ve studiu v Kobylisích, původně to bylo Klicperovo, dnes Salesiánské divadlo. Pan dirigent Vobruba mě tenkrát přizval ke spolupráci s Tanečním orchestrem Československého rozhlasu. Tou první písničkou byla píseň Ze soboty na neděli, ale všichni ji znají jako I vám jednou bylo sedmnáct.

Jejími autory jsou Mojmír Smékal a Ivo Fischer. Když jsem ji natočil, pan dirigent řekl: počkejte, mám tu ještě jednu. Sedl si ke klavíru a zahrál Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě. Píseň slavných autorů filmového muzikálu Starci na chmelu, Jiřího Bažanta a Vratislava Blažka. Takže jsem hned na místě nazpíval druhou píseň. Bylo to 3. května 1965,“ zavzpomínal zpěvák.

Od první nahrávky uběhlo dlouhých pět desetiletí a Václav Neckář od té doby vydal 25 alb, stovky singlů a absolvoval tisíce koncertních vystoupení. Na svém kontě má také mnoho hudebních poct a cen.

V těchto dnech připravil s bratrem Janem nový komorní akustický koncertní program Mezi svými, který vychází ze stejnojmenného alba a dalších písní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám