Hlavní obsah

Nové knihy: Nesbø, Beran, Deaver, Fukuda i Werich

Právo, František Cinger

Novinky tohoto týdne určuje žánr detektivky. Je to dáno jmény autorů: Jo Nesbø, Ladislav Beran, Jeffery Deaver, Andrew Fukuda. Připomenutí si zaslouží i kniha věnovaná Petru Mukovi, písničková bajka Jana Wericha a netradiční komiks z doby husitské.

Článek

Jo Nesbø:

Policie

Nové knihy

Desátý díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. Na místech, kde bylo v minulosti spácháno několik vražd, jež nebyly objasněny, jsou nalezeni mrtví policisté, kteří tyto zločiny tehdy vyšetřovali. Všichni byli rovněž zavražděni, a to nanejvýš brutálním způsobem.

Kniha Zlín, přeložila Kateřina Krištůfková, 399 Kč, e-kniha 239 Kč

Ladislav Beran:

I staré dámy umí vraždit

Nové knihy

Detektivní povídky emeritního píseckého kriminalisty zavádí jeho policejní hrdiny mezi bezdomovce, gamblery, narkomany a zloděje. Ale také mezi podnikatele, umělce nebo vojáci, zkrátka ke každému, kdo nemá čisté svědomí.

Moba, 296 stran, 249 Kč

Jeffery Deaver:

Hodinář

Nové knihy

Vraždy v New Yorku provází bizarní scéna; nechybějí starodávné hodiny, které odtikávají poslední chvíle obětí. Ukazuje se, že pachatel není šílenec, ale úskočný zločinec.

Domino, přeložil Jiří Kobělka, 624 stran, 329 Kč, e-kniha 169 Kč

Andrew Fukuda:

Past

Nové knihy

Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi? Gen, Sisy, David a Epap společně se zbylými dívkami z Misie ujíždějí vlakem neznámo kam. Bojují o život a snaží se zachránit jeden druhého a současně svoji jedinou naději: lék.

Fragment, přeložil Jakub Kalina, 352 stran, 249 Kč

Ondřej Horák

Boží zboží

Nové knihy

Jak se stalo, že praotec Čech stanul na Řípu? Proč se Cyril a Metoděj těšili do sámošky… Jak se Kolibřík s Mazánkem snažili nezištně pomoci Karlu IV. s výstavbou hradu… Kdo dnes ví, že fotbalovým průkopníkem byl Jan Hus, na jehož počest vznikl táborský tým FC Husité?

Druhé město, 2360 stran, 299 Kč

Karel Deniš:

Petr Muk

Nové knihy

Mukovu hvězdnou sólovou dráhu líčí hudební producent a publicista Karel Deniš – blízký spolupracovník a přítel tragicky zemřelého zpěváka. Vzdává hold jeho talentu, profesní poctivosti a lidské mimořádnosti.

XYZ, 336 stran, 299 Kč

Jonathan Meres:

Svět podle Norma: Může způsobit podráždění

Nové knihy

Normův bráška dostane psa, zatímco on musí žít se starým mobilem. A ještě musí přetrpět to, že jeho nepřítelkyně Chelsea vyvěsila na Facebooku jeho nahatou batolecí fotku. Je rozhodnuto… Dojde na strašlivou, ďábelskou, rafinovaně promyšlenou pomstu...

BB art, přeložil Richard Podaný, 208 stran, 249 Kč

Jan Werich:

Bleška a veška

Nové knihy

Albatros, 32 stran, 189 Kč

Pohádková písnička O Blešce a vešce, co spolu vařili pivo, vychází v řadě literárních skvostů, které by neměly upadnout v zapomnění. Werich ji zpíval už počátkem 50. let minulého století. Nyní ji doprovodila ilustracemi Vlasta Baránková.

Michal Kocián, Zdeněk Ležák:

Ve jménu Husa

Nové knihy

Komiksové zpracování tří významných osobností žijících v době husitské revoluce čtenáře pohltí, zároveň seznámí s fakty, ale také přiblíží souvislosti. Můžete se začíst do tří příběhů o Janu Husovi, králi Václavu IV. a kazateli Janu Želivském.

Edika, 152 stran, 399 Kč

Může se hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám