Hlavní obsah

Voda, čo ma drží nad vodou je jen kšeft, Elán ji nemá rád

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný hit Elánu Voda, čo ma drží nad vodou nemá její autor Jožo Ráž (60) rád. „Nelíbí se mi. Napsal jsem ji na kšeft a hotovo,“ uvedl podle serveru čas.sk Ráž při natáčení televizního pořadu Chart show.

Foto: PRÁVO – Milan Malíček

Jožo Ráž

Článek

Ráž v pořadu, který ve středu odvysílá televize Markíza, zazpívá právě tento svůj megahit. Jeho vystoupení dojalo moderátorku pořadu Adelu Banášovou téměř k slzám. „Měla jsem slzy na krajíčku. Moc doufám, že i Jožo Ráž cítil nějaké emoce,“ řekla dojatá moderátorka.

Ráž na její slova reagoval tvrdě: „Tu píseň od začátku nemám rád, tak ani ne.“ Zpěvák a basový kytarista skupiny Elán vzápětí dodal, že tu písničku napsal jen na kšeft. Když Banášová zjišťovala, jak jsou na tom ostatní členové kapely, jejich reakce ji rovněž zklamaly. „Hraju ji a dostávám za ni peníze,“ odpověděl stroze kytarista skupiny Ján Baláž.

Nahrávání slavné písně se stalo Rážovi téměř osudným. Když se 20. června 1999 na svém motocyklu vracel z bratislavského studia, z parkoviště mu do cesty vjel automobil německého podnikatele. Po nárazu byl Ráž v kritickém stavu převezen do nemocnice. Lékaři mu nedávali ani desetiprocentní šanci k přežití. Postupně se však uzdravoval a začal opět vystupovat s Elánem.

Reklama

Výběr článků

Načítám