Hlavní obsah

Liam Neeson už nechce hrát v akčních filmech

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liam Neeson, dvaašedesátiletý herec ze Severního Irska, plánuje skončit s natáčením akčních filmů. V posledních letech se přitom často objevuje v thrillerech nebo fantastických filmech a dostává role speciálních agentů či bojovníků.

Foto: ČTK

Liam Neeson už nechce hrát v akčních filmech.

Článek

Neeson přitom od začátku své herecké kariéry toužil v takových filmech hrát. Svůj sen si maximálně splnil v roce 2008, kdy ve snímku 96 hodin ztvárnil roli agenta Briana Millse. Úspěch filmu byl důvodem, proč se v následujících letech začal objevovat v podobných rolích i v jiných dílech.

V rozhovoru pro list The Guardian však nyní prohlásil, že snímek Noční běžec, v němž hraje hlavní roli, bude pravděpodobně jeden z posledních akčních, ve kterém se představí. Důvodem je prý jeho zhoršující se fyzická kondice, která souvisí s přibývajícím věkem.

„Možná ještě dva roky, jestli bůh dá. A potom skončím s akčními filmy úplně,“ sdělil v rozhovoru herec.

V letošním roce se Neeson objeví ještě ve filmu Méďa 2, který režíroval Seth MacFarlane a v našich kinech bude uveden v červenci. Příští rok přijde do kin historické drama Silence, v němž Neeson bude hrát pod režijním vedením Martina Scorseseho.

Reklama

Výběr článků

Načítám