Hlavní obsah

Mýdlový princ odstartuje ve čtvrtek v Divadle Broadway

Právo, (rh)

Původní český muzikál Mýdlový princ bude mít premiéru v pražském Divadle Broadway ve čtvrtek 12. března. Jeho hlavní devízou jsou písničky Václava Neckáře.

Foto: PRÁVO - Petr Horník

Obsazení muzikálové komedie Mýdlový princ nabízí řadu hvězd.

Článek

Autorem scénáře, režisérem a choreografem inscenace je zkušený muzikálový tvůrce Radek Balaš. Hlavní postavou je neúspěšný herec a zpěvák Martin Marek, který po svém otci zdědí zajímavé nemovitosti na Šumavě s podivnou podmínkou - že totiž s tamními ochotníky nazkouší divadelní inscenaci, s níž soubor dovede vítězně až na nejvyšší ochotnickou přehlídku Jiráskův Hronov. Martin tuto výzvu přijme a vypraví se do zapadlé šumavské vesnice Tuškov, která změní jeho profesní i soukromý život.

Muzikál, který má název podle jednoho z hitů Václava Neckáře, je komedie, která kromě zábavného příběhu staví na nestárnoucí kvalitě písniček Václava Neckáře. A tak se diváci mohou těšit na Neckářovy hity jako Svatovítský chrám, Šalalalali, Kdo vchází do tvých snů, má lásko, Čaroděj Dobroděj, Hej, pane zajíci a mnoho dalších.

Foto: archiv Divadla Broadway

Bratři Jan a Václav Neckářové na zkouškách muzikálu Mýdlový princ v Divadle Broadway

Producent Oldřich Lichtenberg s režisérem Balašem obsadili do muzikálu oblíbené herecké hvězdy. Martina si zahraje Martin Dejdar v alternaci se Sagvanem Tofim a Martinem Písaříkem, v dalších rolích to budou Tereza Kostková, Jitka Schneiderová, Aleš Háma, Václav Kopta, Ivana Jirešová, Josef Vojtek, Michal Kavalčík, Denny Ratajský, Jaromír Nosek, Vlastimil Zavřel, Jaroslava Obermaierová, Jana Synková a řada dalších herců. A v jedné z klíčových rolí se na jevišti objeví i Václav Neckář.

Mýdlový princ je muzikálová komedie o tom, že i když to s námi jde někdy z kopce, vždy je možné ten kopec nakonec zdolat. To je situace, kterou zažil téměř každý člověk, a proto tvůrci doufají, že si diváci muzikál oblíbí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám