Hlavní obsah

Osobitý rocker Manfred Mann přijede do Prahy v dubnu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devátého dubna přijede do pražského Lucerna Music Baru skupina Manfred Mann’s Earth Band - nemainstreamová rocková legenda působící na scéně přes půl století.

Foto: Live Nation

Manfred Mann

Článek

Manfred Mann, rodák z J.A.R., začínal ve Velké Británii v roce 1961 s Mikem Huggem, když založili Mann-Hugg Blues Brothers. Zakrátko je doplnil Paul Jones. Pak si změnili jméno na Manfred Mann a proslavili se skladbami 5-4-3-2-1, Do Wah Diddy Diddy nebo Pretty Flamingo. Umělecky se ale nepohodli a v roce 1969 Manfred Mann a Mike Hugg založili striktně anti-popovou kapelu Manfred Mann Chapter Three, která také neexistovala dlouho.

Třetí nadžánrová skupina Earth Band už vydržela déle. Nešlo o čistý pop či rock, ale o fúzi s mnoha vlivy. Třeba hit Joybringer je vlastně úpravou Jupitera od klasického skladatele Gustava Holtze a důkazem, že v 70. letech mnozí rockeři prožívali svůj krátký a intenzivní milostný románek s klasikou. Známé bylo také album Roaring Silence a chytlavý singl Blinded By The Light nebo album Watch.

Manfred Mann je znám originálními coververzemi Boba Dylana, Bruce Springsteena, Stinga a dalších. I když nová alba už moc nevydává, své „klasiky“ hraje na koncertech dodnes.

Vstupenky koupíte v síti Ticketpro za 790 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám