Hlavní obsah

Do Prahy míří velkolepá show Titanic

Právo, jaš

Titanic je jeden z komerčně nejúspěšnějších filmů v historii kinematografie. Hudba z něho ožije v audiovizuální show nazvané Titanic Live, která zamíří ze světové premiéry v londýnské Royal Albert Hall rovnou do Prahy.

Foto: Bontonfilm

Záběr z úspěšného filmu Titanic.

Článek

Pozoruhodný koncertní i filmový zážitek nabídne show Titanic Live českým divákům 14. června 2015 v pražské O2 areně. Film tam bude promítnut v jeho původní délce na 24 metrů široké HD obrazovce s hi-fi stereo systémem a za doprovodu živé hudební produkce v podání devadesátičlenného orchestru, pěveckého sboru a keltských hudebníků. Pod vedením amerického skladatele a dirigenta Justina Freera odehraje nejen pražské vystoupení, ale celé evropské turné Titanic Live Český národní symfonický orchestr.

Autorem hudby k filmu je americký skladatel James Horner, který spolupracoval již na více než stovce filmů (Star Trek II, Apollo 13, Braveheart nebo Avatar).

Soundtrack k filmu Titanic prakticky okamžitě po vydání stanul na prvních příčkách prodejních hitparád v bezmála dvaceti zemích světa a s konečným výsledkem přes 30 miliónů prodaných nosičů se stal jedním z nejprodávanějších hudebních titulů v historii a nejúspěšnějším albem s orchestrální filmovou hudbou, která byla rovněž oceněna soškou Oscara.

Ústřední filmová píseň My Heart Will Go On, kterou nazpívala Céline Dionová, zlomila rekord v poslechovosti na rádiích, přes která oslovila na 117 miliónů lidí, získala titul nejprodávanějšího singlu roku 1998 a v roce 1999 si z udílení Grammy Awards odnesla ocenění Nahrávka roku.

Vstupenky na Titanic Live jsou již v prodeji v ceně od 1 290 Kč. K dispozici bude také VIP vstupenka, která v ceně 4 900 korun zahrnuje také luxusní raut před koncertem a přednostní vstup do areny VIP vchodem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám