Hlavní obsah

Ve 38 letech zemřel klávesista Jacka Whitea a Mars Volta Isaiah Owens

Novinky, Stanislav Dvořák

Klávesista Isaiah Owens přezdívaný Ikey zemřel ve věku pouhých 38 let na infarkt, uvedl server Rolling Stone. Hrál s fenomenálním kytaristou Jackem Whitem a mnoha dalšími.

Foto: Free Moral Agents

Isaiah Owens (vlevo) s kapelou Free Moral Agents

Článek

Osmatřicetiletý Isaiah „Ikey” Owens spolupracoval s mnoha skupinami a aktuálně byl s Jackem Whitem na turné v Mexiku, když ho zastihl infarkt. Kytarista pak z úcty k němu turné zrušil.

„Všem nám budeš scházet Ikey, byl jsi a pořád jsi neuvěřitelný umělec,” napsal Wihte na Facebook. Owens s ním hrál dva roky, podílel se na úspěšných deskách Blunderbuss a Lazaretto.

V devadesátých letech začínal s Long Beach Dub Allstars a pak se setkal s dvojicí Cedric Bixler-Zavala a Omar Rodríguez-López v dubovém projektu De Facto. Z jeho základů se pak zrodila skupina Mars Volta, kde Owens působil kolem roku 2000, ale po pár letech odešel.

Má na kontě také méně známé spolupráce s psychedelickými Free Moral Agents a hiphopovým duem Look Daggers, objevil se i na albech Mastodon, El-P, Z-Trip, Sublime či Reel Big Fish. Letos chystal sólovou desku.

Reklama

Výběr článků

Načítám