Hlavní obsah

PKF slaví dvacet let se všemi dirigenty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Soubor PKF - Prague Philharmonia slaví v této sezóně dvacet let své existence. Výročí připomíná hned v úvodu, kdy se od 28. září do 5. října uskuteční tři koncerty, v nichž se taktovky chopí jeho tři dosavadní šéfdirigenti.

Foto: PKF

Současný dirigent PKF Jakub Hrůša

Článek

Sezónu zahájí v neděli PKF v Rudolfinu pod vedením současného šéfdirigenta Jakuba Hrůši. Hostem bude britská sopranistka Kate Royal, které se představí v cyklu Joaquína Rodriga Čtyři milostné písně. Objeví se ale i v Mahlerově symfonii č. 4.

Středeční koncert v Obecním domě  pod taktovkou Kaspara Zehndera nabídne operetní kusy z pera Johanna Strausse mladšího, Emmericha Kálmána, Johannese Brahmse, Roberta Stolze a Giuseppe Verdiho. Hostem bude rakouská sopranistka Julie Kameniková.

Pod vedením zakladatele souboru Jiřího bělohlávka uvede v neděli v Rudolfinu 5. října PKF Symfonii D dur Jana Václava Huga Voříška a Beethovenovu devátou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám