Hlavní obsah

Nové knihy: Jun, Hilbig, Habila, Dayová i Kubáník

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky tohoto týdne nabízejí prózu Martina Juna, soudobý román německého autora Wolfganga Hilbiga i dobrodružný příběh nigérijského bestselleristy Helona Habily. Pozornost si zaslouží portrét Květy Fialové v podání kolegy Josefa Kubáníka i obraz přemyslovského dvora v 10. až 14. století. A nechybí ani komiks Granta Morrisona a Franka Quitelyho.

Článek

Martin Jun:

Doživotí

Nové knihy

Proslulý spisovatel K. je zatčen při návštěvě rodné země a souzen za údajné šedesát let staré udání. O nezkušenou novinářku Annu se v souvislosti s utajovaným případem zajímá policie a život Michala je od narození záhadně ohrožován každou novou knihou, kterou K. vydává.

Labyrint, 304 stran, 295 Kč

Wolfgang Hilbig:

Provizorium

Nové knihy

Hrdinou této expresivní, silně subjektivně laděné prózy je východoněmecký spisovatel C., který dostal dlouhodobé vízum do SRN. Je tu však nespokojen. Stále se cítí být „mezi zónami“ – na Východě není svoboda a Západ je příliš ovládán konzumem.

Prostor, přeložil Petr Dvořáček, 232 stran, 247 Kč, e-kniha 198 Kč

Helon Habila:

Mrtvá voda

Nové knihy

V Nigeru je zajata žena vysoce postaveného britského ropného inženýra. Po stopách únosců se do těžko prostupných močálů vydávají novináři Rufus a Zaq, naivní začátečník a cynický veterán. Kromě toho její únosce hledají i ozbrojení povstalci, aby si s nimi vyřídili účty.

Moba, přeložila Petra Pechalová, 240 stran, 269 Kč

C. J. Sansom:

Nadvláda

Nové knihy

Fiktivní historický román z roku 1952. Británie je už dvanáct let pod nadvládou nacistů. Podaří se to Churchillovu odboji změnit? Co kdyby se v roce 1940 nestal britským premiérem Winston Churchill, ale lord Halifax?

BB art, přeložila Petruška Šustrová, 552 stran, 399 Kč

Sylvia Day:

Nemravné známosti

Nové knihy

Tři romantické smyslné povídky z prostředí předviktoriánské Anglie. Mladí a bohatí hrdinové, aristokraté a aristokratky, se setkávají s partnery, k nimž by se za normálních okolností ani nepřiblížili, a zjišťují, že srdce si společenských konvencí nevšímá.

Beta, přeložila Adéla Bartlová, 344 stran, 299 Kč

Josef Kubáník:

Květa Fialová pod křídly andělů

Nové knihy

Vyprávění hereckého kolegy ze Slováckého divadla v Uherském Hradišti představuje osobnost českého herectví tak, jak ji poznal během umělecké práce i v soukromí. A ona mu leccos prozradila na přátele jako Václav Havel nebo Arnošt Lustig.

Eminent, 200 stran, 249 Kč

Dana Dvořáčková-Malá, Jan Zelenka a kolektiv:

Přemyslovský dvůr

Nové knihy

Barvitý pohled na společnost přemyslovského dvora od 10. do 14. století. Život panovnické rodiny, vývoj ideálu dvorného rytíře, různé podoby turnajů a dvorské lásky. Autoři nepomíjejí nejvyšší hodnostáře i různé služebníky, hodnotí sídla, cestování, nebo péči o tělo a astrologii.

Nakladatelství Lidové noviny, 632 stran, 999 Kč

Grant Morrison, Frank Quitely:

MY3

Nové knihy

Morrison stvořil nervy drásající komiksový příběh na pomezí sci-fi a hororu…, s roztomilými chlupatými zvířátky. Propracované vyprávění o morálce a nevinnosti, na které stoprocentně nezapomenete.

BB art, přeložil Darek Šmíd, 144 stran, 399 Kč

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám