Hlavní obsah

Slavný DiCapriův a Scorseseho Prokletý ostrov bude pokračovat v televizi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejuznávanějších světových režisérů Martin Scorsese natočí seriál podle známého filmu Shutter Island (Prokletý ostrov), v němž zazářil Leonardo DiCaprio.

Článek

Seriál, který pravděpodobně ponese název Ashecliffe, bude dějově předcházet filmu a také se bude odehrávat v psychiatrické léčebně na malém ostrově. Scorsese ho bude točit pro společnost HBO. O obsazení se zatím neví nic, ani to, zda by si roli zopakoval DiCaprio.

Prokletý ostrov se setkal v roce 2010 s velkým úspěchem. Detektiv Daniels (Di Caprio) a kolega Chuck Aule (Mark Ruffalo) v něm přijeli na ostrov Shutter kvůli případu šílené vražedkyně Rachel Solandové (Emily Mortimerová), která zmizela z léčebny Ashecliffe.

Retropříběh z padesátých let měl silnou paranoidní atmosféru. Detektiv nikomu nevěřil, domníval se, že cosi nelegálního provozují i lékaři a zřejmě mu jde o život. Navíc trpěl následky války a smrtí manželky. Divák si tak nemohl být jistý, zda sám detektiv není blázen. Kritika ocenila herecký výkon Leonarda DiCapria i rafinované prostředí téměř hororové léčebny.

Foto: Johannes Eisele , Reuters

Režisér Martin Scorsese

Světově proslulý režisér Scorsese se často zabývá kriminální tematikou, ale také hudbou. Natočil filmy jako Skrytá identita, Špinavé ulice, Zuřící býk, Poslední pokušení Krista, Mafiáni, Letec nebo Gangy New Yorku. Už řadu let se mluví o tom, že má režírovat velkorozpočtový portrét legendárního zpěváka Franka Sinatry, nicméně natáčení stále nezačalo. Scénář k němu původně sepsal Phil Alden Robinson.

Scorsese se občas věnuje i televizi. Natočil třeba uznávaný seriál Boardwalk Empire (Impérium – Mafie v Atlantic City), který si vysloužil dva Zlaté glóby. Společně s Mickem Jaggerem připravují sérii o amerických rockerech ze sedmdesátých let v New Yorku. Příběh plný drog, sexu a rokenrolu se odehrává v době, kdy se na výsluní dostávají punk i disko, a hlavní postavou má být producent v krizi, který se snaží udržet svůj label při životě, a přitom spořádá pytle kokainu.

Reklama

Výběr článků

Načítám