Hlavní obsah

Hvězdami Islands budou Bajofondo, Ella Eyre, Richie Ruftone

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za největší zahraniční hvězdy pražského festivalu United Islands považují pořadatelé latinoamerické Bajofondo, britskou zpěvačku Ellu Eyre nebo britského DJe Ritchieho Ruftona. Proběhne 19. až 21. června.

Foto: http://ellaeyre.tumblr.com

Ella Eyre

Článek

Teprve dvacetiletá Ella je novou hvězdou britské scény. Proslavila se s úspěšným elektronickým projektem Rudimental a letos slíbila sólové debutové album. BBC ji zařadila mezi nejlepší nováčky do prestižního seznamu BBC Sound of 2014.

Bajofondo je sdružení muzikantů a zpěváků, které experimentuje s tangem a dalšími příbuznými styly z Argentiny a Uruguaye, jež mixují s elektronickou taneční hudbou.

DJ Ritchie Ruftone, mistr scratchingu, začínal v devadesátých letech na drumandbassových akcích. Nyní už se nezabývá jen mixováním desek a experimentuje.

Foto: Bajofondomusic.com

Bajofondo

Bulharská rapperka žijící v Berlíně Dena se stala miláčkem tamních hipsterů. Přiveze debutové album Flash. Dále dorazí Betty Bears (Izrael), Devla (Izrael), Hazmat Modine (USA) či Adrian T Bell (Anglie/ČR).

„Vracíme se tam, kde ten festival byl před 2 lety, dvě pódia na Střeláku, pak na Kampě, na Žofíně, na Petříně,“ řekl organizátor festivalu David Gaydečka. Hlavní stage, kde bude Ella Eyre nebo Bajofondo, chce přemístit do Kinského zahrady, což je placená část festivalu. Kromě normálních lístků za 250 korun se na serveru Hithit.cz pořádá sponzorská sbírka pro festival, kde se dá za menší částku získat vstup do zahrady a na náročnější čekají i různé bonusy.

Zdarma zůstávají desítky koncertů mimo zahradu a Klubová noc, která probíhá po celé Praze 19. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám