Hlavní obsah

Addams Family míří na karlínské jeviště

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární postavy černého komiksu The Addams Family, které se zrodily v hlavě Charlese Addamse již v roce 1938 a slávu získaly na stránkách The New Yorkeru, míří v muzikálové podobě na jeviště Hudebního divadla Karlín. Libreto k divadelnímu muzikálu napsali Marshall Brickman a Rick Ellice, hudbu i texty k písním Andrew Lippa.

Foto: Petr Marek

Protagonisté Addamsovic rodinky se představili novinářům v Hudebním divadle Karlín i s režisérem Antonínem Procházkou (zcela vlevo).

Článek

Po prvním uvedení v Chicagu měl muzikál oficiální premiéru v divadle Lunt-Fontanne na newyorské Broadwayi 8. dubna 2010 a do konce roku 2011 se dočkal více než 750 představení. Poté se rozjel na turné po Americe, které trvá dodnes. Postavy se poté objevily i v televizním a kresleném seriálu a ve dvou celovečerních filmech.

V Hudebním divadle Karlín muzikál nastuduje režisér Antonín Procházka v českém překladu Adama Nováka. Protagonisty Addamsovic rodinky ztvární Jaromír Dulava, Jiří Korn, Lucie Bílá, Daniela Šinkorová, Martin Sobotka, Milan Šteindler, Pavla Břínková, Hana Seidlová, Václav Noid Bárta, Miroslav Urbánek aj. Česká premiéra se v karlínském divadle uskuteční na přelomu října a listopadu. Podílet se na ní bude i choreograf Pavel Strouhal, scénograf Daniel Dvořák, kostýmní výtvarnice Sylva Zimula Hanáková a dirigent Jan Chalupecký.

Reklama

Výběr článků

Načítám