Hlavní obsah

We On The Moon: Být vyspělejší a pestřejší

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Escape From Nowhere, to je název nové skladby české skupiny We On The Moon.

Foto: archív WOTM

We On The Moon při natáčení klipu. Tomáš Červinka vpředu.

Článek

Uzřela světlo světa i s videoklipem na počátku února a je dalším plodem spolupráce kapely s producentem Borisem Carloffem, s nímž už dělala na písničkách ze svého loňského debutu Beating The Heroes.

„Shodli jsme se na tom, že by naše další písničky měly být vyspělejší a stylově pestřejší,“ říká zpěvák Tomáš Červinka. „Náš třetí singl bude například ovlivněn stylem r’n’b a bude v něm hostovat Esther Lubadica, skvělá zpěvačka, která se v minulosti mihla soutěží Česko Slovensko má talent. Zveřejníme ho za necelé dva měsíce.“

Aktivita zaručí zájem

We On The Moon se rozhodli nastoupit cestu vydávání singlů. Jejich ambicí je nabídnout posluchačům každý měsíc novou písničku s videoklipem, protože moc dobře vědí, že jen aktivní dění v kapele zaručí zájem o ni.

Písnička Escape From Nowhere nicméně zásadní stylový posun nepřináší. „Plynule navazuje na to, jak jsme se prezentovali předtím. Dost nám také záleželo na podobě klipu, který k ní vznikl. Je v něm načrtnuto několik příběhů s otevřeným koncem, takže si každý může domyslet, jak by mohly dopadnout.“

Na videoklipech si dá brněnská kapela záležet i při své další práci. Escape From Nowhere byl natočen jako film na drahou techniku a pro jeho realizaci byl použit stejný typ kamery, s jakou režisér Peter Jackson natáčel film Hobit. Kvalitě takové filmové techniky je samozřejmě přímo úměrná náročnost na finanční rozpočet.

„Spousta lidí tvrdí, že videoklip lze natočit i na fotoaparát. To je pravda, ale na kvalitě je to znát. Filmová kamera má kvalitu nejvyšší, umožňuje spoustu technických fíglů a má své kouzlo. Proto bychom chtěli podobným způsobem natáčet i další videoklipy,“ tvrdí Červinka.

Písnička, kterou zveřejní během následujícího měsíce, prý rovněž navazuje na tradiční zvuk We On The Moon. Podle zpěváka je v ní patrný příklon k popu, provázený elektronikou a klavírem.

„Jsme multižánrová kapela. Neuráží nás taneční muzika, techno, drum’n’bass, pop, hard core ani rocková hudba. Náš styl je jasný, ale určitě se v něm budou objevovat další a další vlivy. Nemáme s tím problém,“ vysvětluje Červinka.

Prorazili v rádiu

We On The Moon loni zažili úspěšný rok. Jejich písnička The Ocean Sky se dostala do rotace rozhlasové stanice Evropa 2, což se vzhledem k dlouholetému nezájmu českých dramaturgů prezentovat novou domácí hudbu rovnalo zázraku.

Následovala řada klubových koncertů, festivalů, série Hrady.cz a příprava nových skladeb. K té nejnovější se rádia stavějí také vstřícně a v jejich rotacích je už ke slyšení.

Aktuálně se kapela chystá na společné turné se slovenskými Horkýže slíže. Startují na začátku dubna a věří, že si na turné najdou další příznivce pro svou budoucnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám