Hlavní obsah

Sprejeři a hiphopeři. Dětské déčko přitvrzuje

Novinky, Stanislav Dvořák

Na starší děti se nově snaží zacílit ”Déčko” neboli dětský kanál České televize. Připravilo pořad Faktor U, který označuje jako ”lifestylový”, a vypraví se za sprejery, skejťáky a hiphopery.

Foto: Archiv umělce

En.dru se beatboxu a loopingu věnuje od dvanácti let.

Článek

Moderátorem bude beatboxer Ondra Havlík alias en.dru a první díl přinese ČT :D už 20. února v 15:15.

„Je až neuvěřitelné, čím vším se lze na ulici v dobrém slova smyslu zabavit. Děti už dávno nekopou fotbálek, ale skáčou po zdech, jezdí na prknech a kolech všeho druhu, vytvářejí vlastní hudbu a podobně. Faktor U dětem zprostředkovává to nejlepší, co z téhle zábavy vychází,“ tvrdí výkonný ředitel Déčka Petr Koliha. „Příběhy hvězd ulice jsou navíc hodně inspirativní. Jak je vidět, dotáhnout to až na vrchol chce nejen nadání a dobrou partu, ale i trpělivost a úsilí.“

„Názvy jako biketrial, parkour, street dance, slackline, footbag, longboarding znamenají pro někoho zabíjení času, pro více než polovinu českých dětí ve věku deset až dvanáct let jsou ale životním stylem,“ říká kreativní producentka Kateřina Ondřejková.

Každou disciplínu má představit uznávaná osobnost, která poradí dětem, jak začít. Smyslem pořadu by mělo být ”nakopnout” děti k vlastní aktivitě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám