Hlavní obsah

První koncert s hudbou nominovanou na Oscary

Právo, Barbora Zpěváčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudba a písně nominované na letošní Oscary budou mít poprvé svůj koncert. Rozhodla o tom Akademie filmových umění a věd, která Oscary organizuje. Uvedl to server The Hollywood Reporter.

Foto: Universal Music

Skupina U2 se se svou písní o Oscara uchází.

Článek

Koncert, na kterém se představí nominovaná hudba a písně na Oscary, se uskuteční 27. února v Royce Hall v Los Angeles. Písně bude hrát osmdesátičlenný orchestr. Lístky stojí v průměru 85 dolarů, což je v přepočtu asi 1700 korun.

Na koncertě se představí například Steven Price s hudbou z filmu Gravity nebo Thomas Newman s melodiemi z filmu Zachraňte pana Bankse.

Orchestr při koncertu zahraje i nominované písně, mezi které patří například Happy (Já padouch 2) od Pharrella Williamse nebo Let It Go (Ledové království) skladatelů Kristen Andersonové-Lopezové a Roberta Lopeze.

Hudební oscarové nominace
Nejlepší původní hudba
Zlodějka knih – John Williams Gravitace – Steven Price Ona – William Butler, Owen Pallett Philomena – Alexandre Desplat Zachraňte pana Bankse – Thomas Newman
Nejlepší původní píseň
Alone Yet Not Alone (Alone Yet Not Alone) – hudba: Bruce Broughton; slova: Dennis SpiegelHappy (Já, padouch 2) – Pharrell WilliamsLet It Go (Ledové království) – hudba a slova: Kristen Anderson-Lopez a Robert LopezThe MoonSong (Ona) – hudba: Karen O; slova: Karen O a Spike JonzeOrdinary Love (Mandela: Long Walk to Freedom) – hudba: Paul Hewson, Dave Evans, Adam Clayton a Larry Mullen; slova: Paul Hewson

Reklama

Výběr článků

Načítám