Hlavní obsah

Skupinu U2 inspiruje při nahrávání desky krautrock

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irská skupina U2 nahrává své nové album. Není zatím známo datum jeho vydání, ale občas se někdo z kapely vyjádří k tomu, jak práce probíhají a co je při nich inspiruje.

Foto: Universal Music

Skupina U2 chystá novou desku už několik let.

Článek

Podle serveru Gigwise.com tak aktuálně učinil kytarista The Edge. Řekl, že vliv na písničky na nové desce má hudební styl krautrock, který byl módní v sedmdesátých letech a jeho nejžhavějšími představiteli byly kapely Can a Neu!

„Vracíme se k muzice, která nás ovlivnila v našich úplných začátcích. Jde především o krautrock, který charakterizují syrové kytary a jeho představiteli pro nás byly zejména německé kapely Can a Neu! Byla to velmi originální elektronická hudba, která znamenala začátek éry mnoha podobných stylů. Její ozvěny je nadále slyšet v klubech celého světa,“ vysvětlil The Edge.

Nad zvukem nové desky kromě kapely dohlíží i producent Danger Mouse. Minulý týden kapela zveřejnila písničku Invisible, která je prvním singlem z nového alba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám