Hlavní obsah

Rufus Wainwright vystoupí se sestrou, písničkářkou Lucy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaná posila přibude na koncertě zpěváka a skladatele Rufuse Wainwrighta v pražském Divadle Hybernia 25. března. Přijede jeho sestra, písničkářka Lucy Wainwright Roche.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Rufus Wainwright

Článek

„Rufusova mladší nevlastní sestra Lucy podědila rodinné Wainwrightovic zlato v hrdle, vydala několik EPček, singlů a také dvě studiová alba. S Rufusem často jezdí na turné, předskakovala také kapele Indigo Girls nebo Amosovi Lee. Její indie-folk bude určitě příjemným uvedením hlavní večerní hvězdy, Rufuse Wainwrighta. Zároveň bychom rádi fanoušky upozornili, že o vstupenky je velký zájem, tudíž doporučujeme včasný nákup, aby předešli zklamání,” uvedli pořadatelé.

V tvorbě Rufuse Wainwrighta se potkávají stopy popu, folku, soulu a opery i rocku. Někteří kritici používají v souvislosti s ním pojem „barokní” pop. První vlastní desku nazvanou Rufus Wainwright vydal v roce 1998 a kritika ho přijala nadšeně, například magazín Rolling Stone ho označil za objev roku. Od té doby nahrál šest dalších alb a kromě toho se věnuje také divadlu a filmu a dokonce složil operu Prima Donna. Je autorem filmových soundtracků Zkrocená hora, Shrek, Moulin Rouge! nebo Zoolander.

Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám