Hlavní obsah

Pianista Richard Clayderman míří do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká koncertní premiéra slavného francouzského pianisty Richarda Claydermana se blíží. Vzhledem k velkému zájmu veřejnosti o tento koncert pořadatel uvolnil další vstupenky do prodeje.

Foto: ČTK

Richard Clayderman se v Praze představí v prosinci.

Článek

Richard Clayderman vystoupí v pražském Kongresovém centru 7. prosince 2013. Vzhledem k velkému zájmu o vstupenky se pořadatel rozhodl uvolnit do prodeje další. K zakoupení jsou v prodejní v síti Ticketportal.

Pořadatel navíc oznámil, že koncertu se zřejmě osobně zúčastní zpěvák Karel Gott, který nedávno prohlásil: „Vyjde-li mi nabitý program, nebudu 7. prosince v  Kongresovém centru chybět!”

Clayderman byl vyhlášen nejúspěšnějším pianistou všech dob a evropští žurnalisté ho dokonce označují za největšího popularizátora hry na klavír od dob Ludwiga van Beethovena.

Tvorba této světové hudební hvězdy je různorodá. Clayderman je především zakladatelem romantického stylu hry na klavír. Jeho nejslavnější písní je Balada pro Adeline, která je notoricky známou nejen pro fanoušky vážné hudby.

Do Prahy přijede propagovat nové album Romatique, které obsahuje známé melodie ve speciálním aranžmá pro piano. Francouzský virtuos také rád spojuje pop music s vážnou hudbou. Zazní tedy zřejmě i známé skladby z oblasti pop music až po melodie ze slavného muzikálu West Side Story.

Reklama

Výběr článků

Načítám