Hlavní obsah

Ledecký chystá muzikál Iago

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Hamletovi, jehož muzikálová podoba vynesla Janku Ledeckému slávu nejen doma, ale i za hranicemi, se autor a zpěvák chopil další Shakespearovy hry.

Foto: PRÁVO – Petr Hloušek

Petr Kolář ztvární postavu Othella a Michaela Horká Desdemonu.

Článek

Podle Othella vznikl muzikál Iago, který bude mít premiéru 13. února 2014 v pražském Divadle Hybernia. Na scénáři se podílejí i režisér Robert Johanson a Michal Kovalčík.

Do titulní role obsadil Ledecký sebe a Kamila Střihavku, Othella ztvární Petr Kolář, jehož alternace je zatím tajná, a Desdemonu Michaela Horká. V dalších rolích se objeví Marta Jandová, Dasha, David Gránský, Tomáš Novotný, Jiří Štědroň, Aleš Háma a jiní.

Příběh o intrikách a žárlivosti přesunuli autoři do současnosti. „Černoch jako velitel vojenských sil už poté, co v Americe mají černého prezidenta, nikoho nepřekvapí. Náš Othello proto není černoch, ale voják z americko-arabské rodiny muslimského vyznání, z čehož plyne jeho odlišnost a střet zájmů,“ charakterizoval na tiskové konferenci postavu Othella Janek Ledecký.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám