Hlavní obsah

Ladislav Chudík zkolaboval během představení

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Herec Ladislav Chudík (89) zkolaboval v průběhu představení a pro silné bolesti žaludku nedohrál hru Tančírna ve Slovenském národním divadle (SND). Po přestávce za něj zaskočil režisér zmíněného představení Martin Huba (70), který jeho roli alternuje.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ladislav Chudík

Článek

Mluvčí SND Izabela Pažítková Novinkám potvrdila, že Chudík měl zdravotní potíže při představení, které se konalo 24. září, a stav herce se od té doby zlepšil. „Přímo na představení byl přítomen lékař a roli za pana Chudíka dohrál pan Huba. V průběhu představení nedošlo k žádnému zdržení,“ dodala. Zatím není jasné, zda se Chudík dá zcela do pořádku do dalšího představení hry Tančírna, které je na programu 25. října.

Deník Nový čas o Chudíkově kolapsu napsal, že v ten den herce od rána trápily zdravotní potíže, ale navzdory tomu vyšel na pódium a chtěl odehrát svoji oblíbenou roli. Z hlediště ho bedlivě sledovala manželka Alena, která věřila, že to Chudík zvládne.

Nezapomenutelného představitele doktora Sovy z legendárního seriálu Nemocnice na kraji města však musela o přestávce odvézt domů. „Momentálně se cítí dobře, ale je hodně vyčerpaný,“ uvedla hercova manželka.

Reklama

Související články

Ladislav Chudík: Žiji nastavený čas

Je mu osmdesát sedm let a je bezesporu československou hereckou legendou. Když jsem se s charismatickým hercem sešla v jedné bratislavské kavárně, nejprve mi...

Výběr článků

Načítám