Hlavní obsah

Projekt Mateřská natočil s Bártou a Dykem píseň o hlídání potomků

Novinky, Stanislav Dvořák

V singlu Dneska hlídá chlap si Vojta Dyk a Dan Bárta mohli zazpívat o svých reálných zkušenostech otců-hlídačů. A jak je u projektu Mateřská.com zvykem, nemohl chybět humor.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Dan Bárta

Článek

Album Mateřská.com vydaly zpěvačky Bára Vaculíková a Léňa Yellow před pár dny u vydavatelství BrainZone. Písně jsou o dětech, ale v žádném případě nejde o dětské album. Téma pojaly s velkou nadsázkou a ironií, která není určena jen matkám na mateřské. Písně Laktační psychóza a Vylitá si již získaly na internetu řadu příznivců.

Bára Vaculíková a Léňa Yellow chystají na podzim i koncerty, data budou ještě upřesněna. Cédéčko Mateřská.com vzniklo díky veřejné sbírce Gaapa.

Foto: Mateřská.com

Bára Vaculíková a Léňa Yellow

„Když jsme album připravovaly, bylo nám jasné, že musíme dát prostor také tatínkům, a tak jsme oslovily Dana Bártu a Vojtu Dyka. Jako zpěváků si jich vážíme, jsou nám hudebně nejbližší a zároveň již mají zkušenosti s péčí o malé děti,“ řekla spoluautorka projektu Mateřská.com Léňa Yellow.

„Když Vojta Dyk nahrával svůj part ve studiu, byli s Táňou Vilhelmovou v nejvyšším očekávání. Nazpívaný text o proměně obývacího pokoje ve fotbalové hřiště se mu tak stal opravdovou realitou jen o pár dní později,“ připomněla Bára Vaculíková a dodala, že Dan Bárta coby ostřílený otec nazpíval do písně sloku o zakleté princezně.

Singl Dneska hlídá chlap zde, ostatní písně na Mateřská.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám