Hlavní obsah

Nové knihy: Nesvadbová, Cornwell, Gerhardsenová, Reichsová a Friedrich

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nabídky novinek vybíráme Barbaru Nesvadbovou i historický román britského prozaika Bernarda Cornwella vracejícího se do časů občanské války v USA. O pozornost si říká nová hvězda švédské krimi Carin Gerhardsenová. Americká „sběratelka kostí“ Kathy Reichsová nabízí další příběh objasňovaných vražd. A německý profesor podnikového hospodářství Joachim Friedrich zaujal příběhy svých dětských hrdinů snad celý svět. Nádavkem komiksový příděl britsko-americké dvojice Warren Ellis a Darick Robertson.

Článek

Barbara Nesvadbová:

Přítelkyně

Nové knihy

Dvě novely o ženském přátelství. První je příběhem dvou kamarádek z vysoké, z nichž jedna žije v Londýně a druhá v Praze. Další novela vypráví o dvou sestrách. Lucii, ženě podnikatele, se rozpadne manželství a ona bojuje o děti, Anna se zamiluje do ženatého muže.

Motto, 128 stran, 189 Kč

Bernard Cornwell:

Masakr

Nové knihy

Je léto roku 1862 a Konfederace konečně podnikla vpád do Spojených států amerických. Nathaniel Starbuck, syn seveřanského kazatele, bojující na straně vzbouřeneckého Jihu, je jmenován velitelem trestného pluku, opovrhovaného útvaru ulejváků a zbabělců.

BB art, přeložil Milan Dvořák, 336 stran, 299 Kč

Carin Gerhardsenová:

Perníková chaloupka

Nové knihy

Další nabídka švédské krimi. První svazek pětidílné tzv. Hammarbyjské série, ve kterých komisař Conny Sjöberg a policistka Petra Westmanová řeší bestiální vraždy ve Stockholmu a okolí. Viníkem je člověk, jehož pohnutky jsou velmi osobní a který se před ničím nezastaví.

Vyšehrad, přeložila Jana Chmura Svatošová, 296 stran, 288 Kč

Kathy Reichsová:

Kosti jsou věčné

Nové knihy

Úspěšná spisovatelka a producentka seriálu Sběratelé kostí nabízí další příběh s oblíbenou antropoložkou Tempe Brennanovou. Nový příběh se točí kolem mrtvých novorozených dětí, vražd a korupce a je zasazen do zajímavého, ale i nebezpečného prostřední těžby diamantů.

BB art, přeložila Kristýna Kučerová, 304 stran, 299 Kč

Joachim Friedrich:

Čtyři a půl kamaráda a špion v sukních

Nové knihy

Kalle, Ferda, Štefka a Ředkvička objeví na trhu stánek se značkovými šaty, které se prodávají za méně než polovinu obvyklé ceny. A protože pes slavných dětských detektivů Sedmikrásek má konečně začít chodit do psí školy, Kalle věří, že jim v pátrání doopravdy pomůže.

BB art, přeložil Ondřej Müller, 136 stran, 199 Kč

Warren Ellis, Darick Robertson:

Transmetropolitan 8: Žalozpěv

Nové knihy

Reportérovi Spiderovi Jerusalemovi a jeho asistentkám nezbývá v komiksovém příběhu moc času. Potom, co je pomstychtivý prezident vyštípal z oficiálních kanálů, nemají mediální hvězdy jinou šanci, než vyhlásit psychopatické hlavě státu partyzánskou zpravodajskou válku.

BB art, přeložil Petr Zenkl, 144 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám