Hlavní obsah

Na Den otevřených dveří České televize čekají ve frontě stovky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Den otevřených dveří České televize (ČT) přilákal v sobotu dopoledne na Kavčí hory stovky lidí. Čekající zájemci vytvořili frontu dlouhou zhruba 300 metrů, která obklopila objekt ČT ze tří stran.

BEZ KOMENTÁŘE: Před budovou České televize se vytvořila několik set metrů dlouhá frontaVideo: Miroslav Kovář, Novinky

 
Článek

Den otevřených dveří je součástí oslav 60. výročí zahájení tuzemského televizního vysílání.

Příležitosti nahlédnout do zákulisí veřejnoprávní televize využili lidé z Prahy, středních Čech, ale například i ze severu republiky. "Napadlo nás, že by to mohlo být zajímavé pro vnuky. Takovou frontu jsme ale nečekali, i když to jde rychle," řekla starší paní, která se dvěma vnuky přijela z Kralup nad Vltavou.

Čekající většinou neodradil ani poměrně hustý déšť, řidiči zase museli počítat s tím, že svůj vůz v okolí ČT nezaparkují a budou ho muset nechat ve vzdálenějších ulicích až kilometr daleko.

Foto: ČTK

Sobotní den otevřených dveří provázel velký zájem veřejnosti.

Na Kavčích horách návštěvníky čekají tři prohlídkové trasy. V hlavní budově zhlédnou například dekorace úspěšného seriálu Vyprávěj nebo diskusního pořadu Krásný ztráty. Děti uvidí místa, kde se natáčejí pořady Kouzelná školka a Planeta YÓ, a větší si mohou vyzkoušet práci s kamerou a mikrofonem.

Součástí prohlídky je i návštěva garáží, kde se v roce 1989 scházeli revoltující zaměstnanci televize. V Praze bude nepřetržitý program moderovat herečka Tereza Kostková, zahrají a zazpívají například Jaroslav Uhlíř, Miro Žbirka či skupina Děda Mládek Illegal Band.

Dny otevřených dveří jsou dnes také ve studiích ČT v Brně a v Ostravě. Akce začala ve všech studiích shodně v 09:00, v Brně a Ostravě potrvá do 16:00 a v Praze až do 18:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám