Hlavní obsah

Rádio BBC vysílající v Čechách se přejmenuje na Rádio ZET

Právo, jp

Francouzská společnost Lagardère Active ČR (provozuje mj. Rádio Frekvence 1, Evropa 2 či Rádio Bonton), která je novým majitelem Rádia BBC vysílající v češtině, hodlá přejmenovat toto zpravodajské vysílání na Rádio ZET.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Návrh na změnu názvu včetně rozšíření vysílacího času na dvanáct hodin denně již leží ke schválení na Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Vznikla rovněž společnost BBC Radiocom Praha, provozovatel rádia. Plánuje také provoz internetového portálu zet.cz.

Na pondělním setkání s novináři oznámil nastávající změny prezident Lagardère Active ČR Michel Fleischmann. Na provozu rádia ZET hodlá Lagardère spolupracovat s různými mediálními společnostmi a nevylučuje ani spolupráci s Českým rozhlasem (ČRo).

Detaily ale oznámí až po vyjasnění licenčních podmínek s vysílací radou. Spolupráce ČRo s Lagardère skončila poslední únorový den a vysílací rada považuje konec spolupráce za porušení licenčních podmínek. Lagardère však míní, že z mediálního zákona vyplývá, že vysílat program ČRo je možnost, nikoliv povinnost.

Pro posluchače s vyšším vzděláním

Rádio ZET bude vysílat 12 hodin denně a je určeno posluchačům s vyšším vzděláním, kteří mají zájem o hlubší profesionální zpravodajské analýzy. Chtějí docílit během tří let denní poslechovosti 100 tisíc lidí. Investice do rádia má dosáhnout 22 miliónů korun.

„Až nastane digitalizace rádií, bude nutné mít takové rádio připravené, abychom obstáli. Vysílat jen hudbu v budoucnosti nepostačí,“ míní Fleischmann.

Reklama

Výběr článků

Načítám