Hlavní obsah

Dana Syrová: Donátoři podporují festival

Právo, Jaroslav Špulák

Jarní gala Strun podzimu se odehraje ve čtvrtek na pražském Žofíně. Představí se na něm americký jazzový zpěvák Gregory Porter. Výtěžek z prodeje vstupenek je určen na podporu a rozvoj mezinárodního hudebního festivalu Struny podzimu. O tom hovoří Dana Syrová, výkonná ředitelka Strun podzimu.

Foto: archív Struny podzimu

Dana Syrová

Článek

Jaký je smysl Jarního gala?

Festival Struny podzimu vstupuje do osmnáctého ročníku a Jarní gala do čtvrtého. Je to doplňkový projekt, jehož cílem je formou donátorského večera zajistit jeden z dodatečných finančních zdrojů pro festival. Donátorský večer v sobě navíc spojuje společenské setkání s mimořádným koncertem. Na tento večer vybíráme ty nejlepší umělce, které si můžeme dovolit.

Jak z donátorského večera získáte peníze na festival?

Večer je rozdělen na čtyři části. Pokud se někdo rozhodne zúčastnit se všech, a tedy stát se donátorem, koupí si vstupenku v hodnotě 9900 Kč. Polovina z této částky je darem pro Struny podzimu. Ke koupi jsou ale i vstupenky, které neplatí pro celý večer a zahrnují pouze uvítací drink a samotný koncert. Ty jsou za cenu, která odpovídá koncertu.

Kolik procent finančních prostředků pro festival by měl večer vygenerovat?

Naším cílem je, aby to bylo zhruba deset procent rozpočtu Strun podzimu. Zatím je to ale cíl, doufejme, že se k němu v budoucnu dostaneme. V této fázi pro nás není primární finanční částka, nýbrž společenská složka. Umožňuje nám totiž být v kontaktu s okruhem partnerů, kteří chtějí s festivalem spolupracovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám