Hlavní obsah

Filmové premiéry: Lovci mafie, Nic nás nerozdělí, Pieta, Diaz: Neuklízej tu krev a Paralelní světy

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle série novinových článků napsal Will Beall (seriál Castle na zabití) scénář filmu Gangster Squad - Lovci mafie, který zachycuje snahu policie v Los Angeles získat zpět vládu nad městem, kterou si uzurpoval mafiánský boss. Drama Nic nás nerozdělí je příběh rodiny, která se vypravila prožít klidné Vánoce do slunného Thajska. Jenže byl rok 2004 a dva dny po Štědrém večeru zasáhla jihovýchodní pobřeží Asie vlna cunami. Zlatého lva v Benátkách dostal film Pieta jihokorejského režiséra Kim Ki-duka, u nás dobře známého zejména z karlovarského festivalu.

Upoutávka na film Lovci mafieVideo: Warner Bros.

 
Článek

Gangster Squad - Lovci mafie

Foto: Warnerbros

Filmové premiéry

Píše se rok 1949 a v Los Angeles vládne nelítostnou rukou gangster a brooklynský rodák Mickey Cohen. Řídí většinu nelegálních aktivit ve městě, o jeho ochranu se starají jeho kumpáni i podplacená policie a zkorumpovaná politická elita. Mickey má v podstatě pod kontrolou veškeré místní orgány. Výjimku by snad mohla představovat tajná jednotka, kterou společně vedou John O'Mara a Jerry Wooters.

Gangster Squad – Lovci mafie, USA 2013, 113 min., režie: Ruben Fleischer, hrají: Josh Brolin, Ryan Gosling, Sean Penn, Nick Nolte, Ema Stoneová a další.

Nic nás nerozdělí

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Když se cunami přihnala na hotelový komplex v Thajsku, smetla vše, co jí přišlo do cesty, a rozdělila i prchající rodinu – Henryho, Marii a jejich tři syny. Ačkoliv všichni přežili, vyhráno zdaleka neměli, protože nalézt jeden druhého uprostřed pekla bylo skoro nemožné. Přesto se jim to za cenu nesmírného utrpení podařilo.

Upoutávka na film Nic nás nerozdělíVideo: Bontonfilm

Nic nás nerozdělí, Španělsko/USA 2013, drama 114 min., režie: Juan Antonio Bayona, hrají: Naomi Wattsová, Ewan McGregor, Tom Holland, Samuel Joslin a další.

Pieta

Foto: Aerofilms

Filmové premiéry

Do života nelítostného lichváře vstoupí  žena, která tvrdí, že je jeho matka. Jejich následující vztah se pohybuje mezi empatií a krutým zraňováním, ale přesto směřuje k prapodivné harmonii. Kim Ki-duk v tomto svém již osmnáctém filmu opět nabízí nelítostný pohled na podstatu lidských vztahů.

Upoutávka na film PietaVideo: Aerofilms

Pieta, Jižní Korea 2012, 104 min., režie: Kim Ki-duk, hrají: Jo Min-soo, Kang Eunjin, Kim Jae-rok, Lee Jeong-jin a další.

Diaz: Neuklízej tu krev

Foto: FilmEurope

Filmové premiéry

Na summit G8 dorazilo se sloganem Jiný svět je možný na 300 000 lidí. Po klidných demonstracích rozpoutal pochod městem partyzánskou válku. Jakmile se demonstranti stáhli, více než 300 ozbrojenců vpadlo do školního komplexu Diaz-Pascoli, kde byli mnozí zraněni a následně odvezeni do kasáren a poté do vězení. Po prvních vyšetřeních soudce všechny zadržené propustil, cizinci byli eskortováni za hranice a vykázáni z Itálie. Žádná evropská vláda nikdy nežádala vysvětlení.

Upoutávka na film Diaz, neuklízej tu krevVideo: Film Europe

Diaz: Neuklízej tu krev, Itálie/Francie/Rumunsko 2013, 127 min., režie: Daniele Vicari, hrají: Claudio Santamaria, Jennifer Ulrichová, Elio Germano, Davide Iacopini, Ralph Amoussou a další.

Paralelní světy

Foto: HCE

Filmové premiéry

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eden však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Eden v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět.

Upoutávka na film Paralelní světyVideo: HCE

Paralelní světy, Kanada/Francie 2012, 107 min., režie: Juan Solanas, hrají: Kirsten Dunstová, Jim Sturgess a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám