Hlavní obsah

Nová alba: Bocelli, Modestep i připomínka Grammy

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci italského tenora Bocelliho si tento týden přicházejí na své, neboť se na prodejní pulty a do internetových obchodů dostala jeho nová deska. Modestep k nám co nevidět přijedou a koupit si lze také hity loňského roku od těch, kteří mají nominace na letošní ceny Grammy.

Článek

Andrea Bocelli: Passione

Foto: Universal Music

Nová alba

Italský tenorista Andrea Bocelli se rozhodl rok 2013 odstartovat ve velkém stylu. Na leden nachystal dlouho slibované nové studiové album Passione. Naposledy se fanouškům připomenul před třemi lety, kdy vydal vánočně laděnou desku My Christmas. Poté to byl ještě živý záznam koncertu z newyorského Central Parku. Nyní je konečně zpět s novým materiálem, který potěší nejen milovníky italštiny, ale například i francouzštiny či španělštiny…

Modestep: Evolution Theory

Foto: Universal Music

Nová alba

Britská elektro-dubstepová kapela Modestep vydává své debutové album Evolution Theory. „Na desce jsme pracovali fakt dlouho a konečně jsme připraveni ji vypustit do světa. Je o evoluci hudby během našich životů, takže čekejte všechno: dubstep, metal, house, hip hop, electro. Myslím, že to hodně lidí překvapí,“ řekl jeden z frontmanů kapely, Tony Friend.

Modestep jdou proti konvencím i ve svém vlastním žánru, kde je zvykem býti spíše samostatný DJ. Oni jsou celá živá kapela složená ze čtyř hudebníků. Vznikli v Londýně v roce 2010, kdy se dali dohromady bráchové Josh a Tony Friendovi (DJs) společně s kytaristou Nickem Tsangem a dalším DJem Matthewem Curtisem. Začali vytvářet originální mix dubstepu s rockovými a elektronickými prvky. Album představí i naživo. Jejich první koncert v Česku se koná 27. února v pražském klubu Roxy.

Různí: Grammy Nominees 2013

Foto: EMI Music

Nová alba

Jubilejní pětapadesáté udílení cen Grammy se blíží. Slavnostní ceremoniál proběhne 10. února v americkém Los Angeles. U příležitosti předávání nejslavnějších hudebních cen vychází již po devatenácté kompilace Grammy Nominees. Je to komerčně nejúspěšnější kompilační řada na světě. Každoročně připomíná jména a písně hlavních aktérů nejsledovanějších kategorií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám