Hlavní obsah

Tajemné Šivovo kolo roztočí šestnáct tanečníků a herců

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslnivé taneční kreace i indickou mytologii slibuje Šivovo kolo života, výpravný projekt, na kterém tvůrci pracují již dva roky. Premiéra se odehraje 29. ledna v pražském Divadle ABC.

Foto: Smart

Šivovo kolo života

Článek

"Kromě příběhu ze života sester Rásy a Maji, jež symbolizují dualitu dobra a zla, půjde především o výjimečnou podívanou, o níž se postará devatenáct tanečních obrazů předních domácích i zahraničních choreografů s šestnácti účinkujícími tanečníky a herci. Režisérem audiovizuální složky je filmový režisér a milovník bollywoodské produkce Radim Špaček, který zároveň celý projekt zastřešuje," sdělila Barbora Dušková ze Smart Communication.

"Orientální, potažmo indické tance si za poslední roky získaly výraznou popularitu mezi ženami a dívkami všech věkových kategorií také v České republice. Ženy je vyhledávají pro jejich uměleckou a kulturní odlišnost a v neposlední řadě také pro radost z tance a pohybu jako takového. Indické tance rozvíjejí jemné pohybové cítění a pozitivně ovlivňují zdraví i ženskou psychiku,“ vysvětlila autorka projektu Jana Hemelíková Baudisová, která je zároveň jeho choreografkou a představitelkou hlavní taneční role Maji.

Projekt spojuje tradiční a současnou indickou hudbu a tanec, evropské a indické kulturní cítění doplněné o dynamickou filmovou projekci. Vstupenky je možné zakoupit už nyní v pokladně Divadla ABC a na www.vstupenkov.cz za cenu 290 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám