Hlavní obsah

V Praze zahraje Bruce Springsteen a E Street Band

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci světového turné zavítá do Prahy vzácný host, kterého u nás moc nevídáme. Americký zpěvák Bruce Springsteen s E Street Bandem vystoupí 11. července v Synot tip Aréně.

Článek

Springsteen u nás vystupoval pouze jednou a to akusticky, ale v roce 2012 poprvé přijede i s E Street Bandem. Zpěvák přezdívaný "The Boss", se narodil v roce 1949 a od šedesátých let dosáhl, zejména v rodných "státech", enormní popularity .

Ovlivnil ho classic rock, folk i country a ve své poněkud sentimentální tvorbě často opěvuje Ameriku, práci a život obyčejných lidí.

Notoricky známá jsou alba Born in the U.S.A. a Born to Run, z nichž pocházejí stadiónové hity. Springsteen však vydává i velmi zajímavé folkové desky, které se na stadióny nehodí a ukazují jeho odlišnou stránku - zálibu ve venkovských kapelách a přírodě.

Za svůj dlouhý umělecký život prodal asi 120 miliónů alb a posbíral 20 cen Grammy, dva Zlaté glóby a Oscara. Americký magazín Rolling Stone ho považuje za 23. nejvýznamnějšího muzikanta všech dob.

Vstupenky budou v prodeji od 5. prosince v síti Ticketpro v cenách 1100 – 1950 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám