Hlavní obsah

Kráska a zvíře z Lucemburska vyjíždí oslňovat Evropu, zastaví se také v Brně

Právo, Jiří P. Kříž, Wiltz

V pátek a v sobotu se v lucemburském Wiltzu uskutečnily premiéry muzikálu Kráska a zvíře německého skladatele Martina Doepkeho. Z amfiteátru na hranici historické ardenské vrchoviny se muzikál rozjede do Evropy.

Foto: Archiv, Právo

Představitelka Krásky Amelie Doblerová

Článek

Páteční premiéru zhlédla ve vyprodaném areálu tisícovka diváků. V pondělí se muzikálový cirkus vydá na cestu. Nejprve do německého Wetzlaru, odtud na patnáct repríz v rakouském Linci a na další v Klagenfurtu, italském Kaltern, ve švýcarské Basileji atd.

Druhá část pouti se uskuteční od října do Vánoc. Zastaví se mimo jiné ve Vídni, v Mnichově, Hannoveru, Saarbrückenu nebo Salzburku. Na listopad 2011 se připravuje česká premiéra v Brně pod názvem Panna a netvor.

Podílel se tým Městského divadla Brno

To není náhodné. Lucemburskou premiéru pro společnost Times Square Production Ltd. připravil tým Městského divadla Brno: režisér Stanislav Moša, jeho asistent Stanislav Slovák, chorvatský choreograf Igor Barberić, výtvarnice kostýmů Andrea Kučerová, scénograf Jaroslav Milfajt s malířem kulis Petrem Hloužkem, s dirigenty Karly Cónem a Albrechtem a s brněnským orchestrem.

Foto: Archiv, Právo

Představitelka Krásky Amelie Doblerová

V titulní roli Krásky se budou střídat Amelie Doblerová (Švýcarsko) a Katrin Mayerová (Německo). Zvíře hrají bratři Alexander a Sasha Di Capri (Německo) s Istvanem Csiszarem (Maďarsko).

Do týmu pronikli i někteří brněnští herci. Už na konkurzu zářili tanečnice Aneta Majerová, Soňa Kubišová, zpěváci a herci Jiří Horký a Jakub Przebinda. Přebásnění dialogů a textů do češtiny svěří Moša Michaelu Prostějovskému.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám