Hlavní obsah

Festival ve Strážnici zve na folkrockový mazec

Právo, Jan Trojan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážnice

Letošní novinkou – prologem – začne ve čtvrtek 11. ročník Černohorského festivalu Slunce Strážnice. Na centrálním náměstí Svobody vystoupí česko-slovenské bluesové duo Beňa & Ptazsek, písničkář Pavel Helan a Kapela, skupiny WB Band a Luboš Javůrek Band.

Článek

Původně folková dramaturgie strážnického festivalu se rozšířila, podle hlavního organizátora, hudebníka a vydavatele Pavla Kopřivy se snaží bořit hranice v hudebních stylech i mezi národy. „Uslyšíme skladby od folku až po rock,“ oznámil Kopřiva.

Blue Effect, Klus i Xindl X

Festival patří mezi největší v Česku, jeho mediálním partnerem je rovněž deník Právo.

V pátek a v sobotu obsadí kapely pódium v zámeckém parku. Na pátečním koncertu s folkovým laděním, jak jej označil Kopřiva, vystoupí Petr Bende & Band, Tomáš Klus a Xindl X, i stálice folkové scény skupiny Hop Trop, Folk Team (s houslistou a spíkrem Pavlem Kopřivou), Poutníci, písničkář Slávek Janoušek s Lubošem Vondrákem.

Sobota bude mít více folk-rockové ladění. Představí se legendární Blue Effect, mj. skupiny Fleret, Pozdní sběr, Jarret. V minulých letech ve Strážnici přivítali Donovana i Raye Wilsona, letos bude špičkové zahraničí reprezentovat irská kapela The Pale, známá z vystoupení na Colours v Náměšti nad Oslavou.

Folkrockový mazec s přesahy do etna

„Je to opravdový folkrockový mazec s přesahy do jiných oblastí, třeba do etna. Jistě zaujme i americko-česká skupina The Roads,“ poznamenal Kopřiva.

Moderovat a bavit publikum budou Jaroslav Samson Lenk, Pavel Helan a Hana Šudáková. Na organizaci festivalu se podílí s Kopřivovým vydavatelstvím FT Records město Strážnice a Národní ústav lidové kultury ve Strážnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám