Hlavní obsah

Aerosmith zahrajou největší hity

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě v loňském roce hrozil americké rockové kapele Aerosmith rozpad. Letos na jaře se ale vše vyjasnilo, muzikanti mezi sebou pokřivené vztahy narovnali a v květnu vyrazili na evropské turné.

Článek

Jmenuje se Cocked, Locked, Ready To Rock Tour a ve čtvrtek, 1.7. ve 20 hodin, vtrhne do Prahy. Aerosmith vystoupí v O2 Areně a očekávat lze jejich největší hity.

„Nejspíš uvidíte dosud úplně nejlepší show Aerosmith, takovou, jakou ještě nikdo neviděl. Chceme ale, aby byla až do poslední chvíle překvapením. Kdybych vám řekl cokoli víc, zkazím to. A to určitě nechci,“ řekl Právu bubeník kapely Joey Kramer.

Aerosmith letos slaví čtyřicet let existence. Na svět přišli v roce 1970 v Bostonu a jsou se 150 milióny kusů prodaných alb nejprodávanější americkou rockovou kapelou vůbec. Také drží rekord v počtu zlatých a platinových alb.

V roce 2001 byli uvedeni do Síně slávy a jejich písně Dream On a Toys in the Attic byly zařazeny na seznam pěti stovek skladeb, které formovaly rock.

Podle Petra Nováka z pořádající agentury Live Nation budou vstupenky na koncert v prodeji i večer na místě. V roli předskupiny vystoupí brněnští Gate Crasher.

Reklama

Související témata:

Související články

Přijedou Aerosmith, i s Tylerem

Zdá se, že krize v sestavě amerických Aerosmith je zažehnána. Kapela oznámila, že v červnu vyrazí na evropské koncertní turné a v sestavě bude i zpěvák Steven...

Výběr článků

Načítám